Всички американски дипломати, които бяха останали във Венецуела, вече са

...
Всички американски дипломати, които бяха останали във Венецуела, вече са
Коментари Харесай

Помпейо: Всички дипломати на САЩ са напуснали Венецуела

Всички американски дипломати, които бяха останали във Венецуела, към този момент са я напуснали.

Това разгласи през днешния ден държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпейо, представен от Ройтерс. "Дипломатите на Съединени американски щати ще продължат задачата си от други места, където ще продължат да оказват помощ за направляването на потока филантропична помощ за венецуелския народ и да поддържат демократичните дейци, които безстрашно се опълчват на тиранията ", се споделя в изказването на Помпейо. Американски представител заяви, че дипломатите са отпътували с частен под наем аероплан.

АП напомни, че по-рано тази седмица държавният секретар разгласи, че дипломатите се изтеглят от Венецуела, тъй като са принудени от локалните управляващи. Правителството в Каракас отхвърли изказванието на Помпейо и сподели, че дипломатите отпътуват по негово разпореждане.

Съединени американски щати и доста страни от Латинска Америка и Европа признаха 35-годишния ръководител на венецуелския парламент Хуан Гуайдо за краткотраен президент, за какъвто той се самообяви с аргумента, че президентът Николас Мадуро се е сдобил с нов мандат предходната година след избори, възприети от интернационалната общественост като нечестни и недемократични.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР