Всички административни услуги, които се изпълняват от Дирекцията за национален

...
Всички административни услуги, които се изпълняват от Дирекцията за национален
Коментари Харесай

ДНСК продължава проверките по сигнали

Всички административни услуги, които се извършват от Дирекцията за народен строителен надзор, се декларират и правят по досегашния ред – на „ едно гише “, посредством лицензиран пощенски оператор или е-поща. Инспекторите от дирекцията не престават да вършат инспекции по тъжби и сигнали както и до в този момент, спазвайки нужните ограничения за сигурност на чиновниците и жителите.

С цел предварителна защита на хората от разпространение на инфекции жалбите, сигналите и заявките, които се подават на „ едно гише “, се пускат в кутия, сложена на общодостъпно място. Такива кутии са ситуирани в административната постройка на ДНСК в София, както и в постройките на всички РДНСК в страната.

ДНСК е направила над 35 хиляди инспекции на градежи през предходната година

В интервала на изключителното състояние се стопират плановите инспекции в общините. Предприетите от дирекцията дейности са във връзка със Закона за ограниченията и дейностите по време на изключителното състояние във връзка с периодите за осъществяване на административни услуги и осъществяване на административни производства, както и за предварителна защита на чиновниците.

Разрешенията за градеж се ревизират единствено в дирекцията, като при непълна окомплектовка, според член 149, алинея 5 от Закон за устройство на територията документите се връщат на основните архитекти за доокомплектоване. Държавните приемателни комисии също не престават работа и се действат по законоустановения ред.

За интервала от 13-ти до 27 март в ДНСК са получени и е почнала работа по 575 тъжби, сигнали от жители, претенции за назначение на държавни приемателни комисии и издаване на позволения за прилагане. За съпоставяне, за времето от 2-ри до 12 март са подадени 543 броя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР