Всички 955 работници в златна мина в Южна Африка бяха

...
Всички 955 работници в златна мина в Южна Африка бяха
Коментари Харесай

955 миньори бяха спасени в Южна Африка

Всички 955 служащи в златна мина в Южна Африка бяха избавени, откакто бяха в капан подземен от сряда вечерта поради щета в електрозахранването, съобщи Би Би Си. Сред миньорите има случаи на дехидратация и високо кръвно налягане. Мината ще стартира работа още веднъж в понеделник.

Мината е на 23 равнища и най-ниската й точка е на 1000 метра под повърхността. Като причина за случая се показва стихия, която прекъснала електрозахранването и генераторите на асансьорите са отказали.

Ето какво показа миньор:

Всички бяха изведени на повърхността и няма ранени. Просто са изтощени. Хората бяха ядосани, че не са били избавени навреме, само че им беше обяснено за какво това не е било допустимо и схванаха. Членовете на фамилиите им се тормозиха, че е станал случай подземен, само че в действителност беше проблем в електрозахранването и по тази причина асансьорите не можеха да ги качат - тъй като нямаше никакъв ток.

Лорънс Ситхол , супервайзър в мината, който също е бил с миньорите подземен, показа:

Чувствам се омекотен след 32 часа подземен. Вентилаторите не работеха, нищо не работеше. Но успяхме да успокоим всички чиновници. Мисля, че управлението би трябвало да предприеме ограничения това да не се повтори.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР