Всички 8 кандидати за генерален директор на Българската национална телевизия

...
Всички 8 кандидати за генерален директор на Българската национална телевизия
Коментари Харесай

Битката за главния пост в БНТ е в разгара си

Всички 8 претенденти за общоприет шеф на Българската национална телевизия (БНТ) не престават в конкуренцията за поста. След кандидатстването по документи в края на юни следва чуване на управническите концепции на претендентите.

Изискано е от двама от претендентите - Сашо Диков и доцент Светлана Божилова, да показват спомагателни документи. Диков е показал данни за трудовия си стаж, а Божилова нова идея, в която са поправени несъответствия. В последна сметка Съвет за електронни медии даде " зелена светлина " и Светлана Божилова продължи конкуренцията си със остарялата идея, съобщава Mediapool.

Сред осемте претенденти са Емил Кошлуков, Венелин Петков и Сашо Диков. Наред с тях документи подадоха още Ирина Величкова, Василена Матакиева, Красимир Ангелов, Сашо Йовков и преподавателката по тв публицистика Светлана Божилова.

За това, че актуалният началник на Българска национална телевизия Емил Кошлуков ще взе участие и в новия конкурс, се разбра безусловно дни преди старта на конкуренцията. Бившият началник на новините в бТВ Венелин Петков също предстоящо подаде документи.

Кандидатурата на Сашо Диков също не е изненада, тъй като той поредно подава документи за началник на Българска национална телевизия в последните няколко състезанието за общоприет шеф. В момента той е водещ на предаване в " Евроком ". Спортният публицист Сашо Йовков също от години взе участие в състезанията за шеф на националната телевизия.

Сега спортната журналистка Василена Матакиева, която е в управителния съвет на Българска национална телевизия, също се пуска в конкуренцията за шеф.

Красимир Ангелов сега управлява Радио Кърджали към БНР, а преди този момент е бил дълготраен сътрудник на Българска национална телевизия в града.

Последният претендент за началник на Българска национална телевизия е Ирина Величкова, която е дълготраен правист и един от създателите на " Филмаутор ". Специализира постановка на игрално кино в НАТФИЗ при проф. Дочо Боджаков (2018). Дълги години е основен правист на Българска национална телевизия.

Сегашният мандат на Кошлуков изтича на 5 юли.

Съвет за електронни медии ще изслуша концепциите на позволените претенденти на 27 и 28 юни. На 29 юни членовете на медийния регулатор ще гласоподават. Генералният диркетор може да бъде определен с нормално болшинство – т.е. с гласовете на трима от общо петимата членове на медийния съвет.

По-рано през май съставът на Съвет за електронни медии беше освежен и сега няма членове с изтичащ мандат – попълнени са и двете места от президентската квота, както и трите от парламентарната. Соня Момчилова и някогашната журналистка от бТВ Габриела Наплатанова са назначени от президента Румен Радев, а останалите членове са издигнатата от " Продължаваме промяната " Симона Велева, препоръчаната от " Демократична България " Пролет Велкова, както и издигнатата от ГЕРБ през 2019 година Галина Георгиева.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР