Всички 73 български граждани, включително и сезонните работници в земеделието,

...
Всички 73 български граждани, включително и сезонните работници в земеделието,
Коментари Харесай

МВнР: Българите, които Франция не допусна, излетяха за София от Париж

Всички 73 български жители, в това число и сезонните служащи в земеделието, недопуснати да влязат на територията на Франция, излетяха за София от летище „ Шарл де Гол “ в Париж като разноските по връщането им в България са поети от самолетната компания транспортьор.

Екипът на посолството ни в Париж оказа цялостно подпомагане на съгражданите ни, които не бяха позволени на територията на Франция поради ограничаващите ограничения в страната, свързани с ковид. Завеждащият консулската работа Милена Узунова беше на летището, дружно с групата българи, през вчерашния ден, както и през днешния ден до тяхното качване на борда на самолета.

Отново призоваваме българските жители да не подхващат пътувания от чужбина към България или от България към чужбина, в случай че не е безусловно неотложно! Припомняме, че от 17 март във Франция не се позволяват задгранични жители, а на 8 април бе оповестено, че се не разрешава и влизането на сезонни служащи. Позволява се на френските жители и жители на Европейския съюз, Шенгенското пространство и Англия дружно със съпруг/съпруга и децата им да влязат във Франция, с цел да доближат до дома си, в случай че имат позволение за престояване.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР