Всички 3 млрд. потребителски профила на американския технологичен ветеран Yahoo

...
Всички 3 млрд. потребителски профила на американския технологичен ветеран Yahoo
Коментари Харесай

3 млрд. потребители са били засегнати от хакерската атака в Yahoo през 2013 г.

Всички 3 милиарда потребителски профила на американския софтуерен деец Yahoo са били наранени от огромната кражба на данни в Yahoo през 2013 година, оповестява Bloomberg.

Досега бе известно, че наранени са били 1 милиарда акаунта, като даже и с тези по-ниски данни ставаше дума за най-голямата кражба на данни в историята.

Yahoo съобщи през предишния декември, че данни на повече от 1 милиард акаунта са били компрометирани през 2013 година по време на най-голямата от поредност от обири, които принудиха Yahoo да понижи цената на своите активи при продажбата им на Verizon. Сега обаче мениджърите са получили нова информация, съгласно която става дума за доста повече наранени, заяви новият притежател на Yahoo Communications Inc. през нощта против сряда.

Verizon, която комбинира Yahoo с бизнеса си AOL, с цел да притегли повече интернет реклама, контракти понижаване на цената на договорката с 350 млн. $, откакто Yahoo разкри пробива от 2013 година и последвалата сериозна хакерска офанзива през 2014 година

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР