Всички 20 нови метровлака за третата линия вече са доставени

...
Всички 20 нови метровлака за третата линия вече са доставени
Коментари Харесай

Всичките 20 нови метровлака за третата линия вече са в София

Всички 20 нови метровлака за третата линия към този момент са доставени в София. В момента тече процедурата за доставка на още 10, които ще обслужват идните разширения на третата линия. Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова във Facebook.

Тя показва, че е приключена и модернизацията на първите 2 метровлака, които са били от най-старите, обслужващи софийското метро. В идващите 2 години ще бъдат осъвременени още 10 от старите влакове по първа и втора линия. С обновяването се удължава употребата им с най-малко 15 години, понижава се разхода за сила, усъвършенства се сигурността и се обособяват места за детски колички и хора в неравностойно състояние, показва столичният кмет.

Във вторник стана ясно, че третата линия на метрото ще бъде приключена през май месец, като очакванията са да се редуцира това време. Вторият стадий, който включва метростанциите "Орлов мост ", на театъра "Зад канала " и първата на "Владимир Вазов ", ще бъде приключен три месеца по-късно.

Строителството на метростанциите от третата линия на метрото е завършило, с изключение на на тази в "Овча купел ", тъй като там срокът не е изминал.

Първоначално се очакваше новата линия да е подготвена до края на октомври 2019 година, по-късно стартирането на метровлаковете беше отсрочено за февруари 2020 година. В началото на годината прогнозите бяха, че третият лъч ще бъде подготвен до април.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР