Всички 11 нови случая на коронавирус в Пловдивска област, обявени

...
Коментари Харесай

Част от село Брестовица е под карантина заради COVID-19

Всички 11 нови случая на ковид в Пловдивска област, оповестени през днешния ден, са под карантина, един обаче е умрял. Девет от тях са в пловдивското село Брестовица, измежду които има и дете на 9 години, оповестиха от Областния спешен щаб.
Всички са били контактни на оповестените през вчерашния ден две лица с позитивен за вируса резултат, прецизира ръководителят на ОКЩ и регионален шеф Дани Каназирева. Трима от болните в селото са приети в болница, само че един е умрял - мъж на 70 години с съпътстващи болести: исхемична болест на сърцето, артериална хипертония, сърдечна непълнота. Останалите са под карантина, в положително положение са и нямат признаци, се споделя още в известието от ОКЩ.

След диалог с шефа на ОД на Министерство на вътрешните работи - Пловдив, старши комисар Йордан Рогачев е взето решение и се затваря кварталът, в който живеят семействата, до момента в който не излязат резултатите на всички изследвани от фамилния кръг и не стане ясно, че вирусът е стеснен, прецизира регионалният шеф.

По думите й това са две фамилии, член на едното от тях се е завърнал от Германия. И двете фамилии са с добър обществен статус и съблюдават разпоредените противоепидемични ограничения от РЗИ.

По искане на регионалния шеф още през вчерашния ден е почнало тестване на по-широк кръг контактни лица за да се овладее обстановката и да не се допусне заразяване и на други.

Взети са всички ограничения, засилено е и наличието на органите на реда в селото. От община " Родопи ", към която е село Брестовица, не престават с дезинфекцията.

Другите два случая, обявени през днешния ден от Националния действен щаб, са от град Пловдив, допълват от ОКЩ. Това са брачната половинка и 10-годишното дете на мъж, който работи във Видин, където е диагностициран като позитивен на COVID-19, само че все пак се е прибрал с автомобил при фамилията си в Пловдив, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР