Всеядността на европейските семейства ме скандализира, търпимостта на АЛДЕ към

...
Всеядността на европейските семейства ме скандализира, търпимостта на АЛДЕ към
Коментари Харесай

Христо Иванов: Идеята за Европа е несъвместима с факта, че Пеевски е либерал, а Борисов - в ЕНП

„ Всеядността на европейските фамилии ме скандализира, търпимостта на АЛДЕ към партия-корпорация като Движение за права и свободи и личността на Делян Пеевски е това, което подронва доверието в Европейския съюз ", съобщи водачът на " Да, България " (част от Демократична България) Христо Иванов в изявление за предаването " Честни казано " на Люба Колезич по Евроком.
 Демократична България внесе листата си (пълен списък)
" Аз неведнъж съм бил противен събеседник по тази тематика, знаете че съм подлагал на критика по същия метод и ЕНП поради ласкавото им отношение към ГЕРБ. Същото е и отношението ми към немските политически фондации, постоянно хвалени от Борисов, които наливат пари в това статукво, добави Иванов. - Всичко това е извънредно ерозиращо и нездравословно за европейския консенсус България, ние пазиме концепцията за Европа, само че тя е несъвместима с обстоятелството, че Делян Пеевски е либерал или Бойко Борисов е представител на ЕНП. Онази Европа, с която генерации български жители свързват очакванията си за развиване, за независимост, за честност в политиката и най-много за правила и господство на правото, тя идва тук и се трансформира, по извънредно нецензурен метод - с персони като Цветанов и Борисов. "

Христо Иванов не е в листата на Демократична България за европейските избори, само че съобщи, че може персонално да се ангажира определените от нея претенденти да имат за задача " спирането на тази приемливост ".

Иванов добави, че задачата на неговото политическо потомство е да покаже, че " в България има и разнообразни хора от миризливите балкански субекти, които представяме до тук пред Европа и, че България може доста повече от това. “

Лидерът на " Да, България " разяснява и думите на Бойко Борисов, че няма да подаде оставка даже да загуби европейските избори:

„ Борисов към този момент два пъти съобщи това, само че сподели и нещо доста значително, че след края на този мандат той ще се прибере в партията си. За мен това е сигнал, че моли за време.  А  време му е належащо, с цел да взе участие в избора на нов основен прокурор,  посредством който да си обезпечи недостижимост. Всеки основен прокурор до тук е бил поръчител за недосегаемостта на българската политическа мафия. Това е заложено в неписана конституция на „ дълбоката “ българска държавност. Борисов желае доста да дочака края на тази година, с цел да може да търгува със своята власт и да повлияе на избора на тази служба. Това демонстрира неговия боязън. И тези анонси от негова страна са най-много ориентирани към „ Сараите “ на Доган, на чието снизхождение се крепи парламентарното болшинство сега. Големият политически въпрос за България в този момент е - какво следва след Борисов? "

Иванов продължи с разбора си какво следва в българската политика след изборите:

" Забелязваме по какъв начин в неговата партия се приготвят избрани планове, които да получат политическото завещание на Борисов и наша задача е да избегнем следващата политическа сглобка, която да ни държи нови 10 години. На тъч линията към този момент загрява Мая Манолова , видяхме стъпката на Слави , големи пари се наливат във Вътрешна македонска революционна организация . Ние би трябвало да опитаме да спрем тази поредна политическа замяна и да противостоим със систематично политическо деяние. Защото с политическата си поръчка за отдръпване Борисов се надява да се трансформира в кукловод, да се трансформира в Доган, като почетен ръководител на своята партия, който дърпа конците. “

На въпроса „ Дали фантомния облик на Пеевски, който към този момент безусловно е карикатурен в обществените медии, съставлява опит да се омаловажат тези избори, да се неглижират резултатите от тях? “, съпредседателят на ”Демократична България ” отговори: „ Пеевски се разминава с всички наши показа за политика, за обикновен морал и честност. Точно поради него аз приказвам за неписаната конституция на „ дълбоката “ страна. Защото има правила, писани за елементарните хора, правила които всички ние съблюдаваме, само че има и тези неписаните, които са за такива като него. Тези правила са по-силни от закона и по-силни от публичното мнение, в това число и от европейското публично мнение. Делян Пеевски постоянно е бил най-концентрираната персонификация на този „ различен ред “.

Според Иванов, с цел да се промени политическата обстановка, към този момент не може да се разчита на митинги, постанова се систематично политическо деяние , което да докара до смяна на всички нездравословни практики на българската политическа класа.

" Първата ни обществена изява преди повече от година, беше една кръгла маса, на която обрисувахме превзетата страна на модела Борисов и декларирахме, че ще създадем опозиция против него. Това е нашата политическа идея. И можем да бъдем укорявани за доста неща, само че дружно с Атанасов и другите ни сътрудници, сме потвърдили, че можем да оказваме опозиция, че можем да споделяме не и сме в положение да се борим за пречертаването на българската държавност. Има доста способи да бъде реализирано това. Една пълноценна промяна в правосъдната система, не може да мине без Велико национално заседание, само че има и други благоприятни условия. Ликвидирането да вземем за пример на КПКОМПИ или профилираната прокуратура на Гешев, не изискват Велико народно събрание ", добави съпредседателят на " Демократична България ".

На въпроса, по какъв начин ще отговори на упрека, че „ Демократична България “ показва елитарност и се капсулира в посланията си и не обръща внимание на придвижвания като да вземем за пример „ Боец “, ръководителят на „ Да България “ добави, че почита напъните на “Боец “, на публицистите от “Бивол “ и на всички тези, които другояче са оповестени в обществото за маргинални, само че на които изискуем последните разкрития и, че се гордее от това, че статуквото слага в една редица с тях и „ Демократична България “. 

На постоянно задавания въпрос, съставлява ли компромис и политическа игра, слагането на претендента на „ Да, България! “ Стефан Тафров на второ място в листата на Демократична България, Иванов разяснява: „ Това решение е взето напълно от „ Да, България! “ и аз благодаря на господин Тафров, че той го одобри. Ние преценихме, че е редно лидерът да бъде от ДСБ, като партия със сериозна политическа история и дълготраен представител на ЕНП и да покаже на ГЕРБ, какво действително е същински представител на Европейската национална партия. Това е един от тези знаци за градене на мостове, за който говорихме, метод да вървим дружно, да покажем че ползата на България е по-голям от нашите десни ползи. Когато се наложи от тяхна страна, ДСБ да прояви мъдрост и да отдръпна Светослав Малинов, на който също благодаря за достойната постъпка, с цел да не се трансформира цялата акция на „ Демократична България “ в открит огън, изборът на Радан Кънев за лидер е отговор на моята визия за тази акция. Радан е доста ефикасен политик. Може доста хора да имат рецензии към него, както и към мен, само че Радан Кънев постоянно е бил от вярната страна на историята в политиката. Носил е идеята на отстояването на върховенството на закона в България с такова неизменност и твърдоглавие, с каквото малко хора в българската политика могат да се похвалят. Радан би бил един превъзходен представител на България в Европейския парламент и на идеята за България, в която ние имаме вяра. Това не значи, че „ жертваме “ господин Тафров, ние сме единствената политическа мощ, която намерено приканва своите гласоподаватели да гласоподават мажоритарно. Стефан, който също е извънреден претендент, завоюва вътрешни избори и има нашата поддръжка, по тази причина декларирам, че аз се усещам изцяло удобно в тази обстановка, а и тя дава отговор на предходните Ви въпроси за обединяването и по тази причина по какъв начин да вървим дружно напред. "

Анкета Атака Българска социалистическа партия Вътрешна македонска революционна организация Волт Воля Възраждане Възход ГЕРБ Глас Народен Движение за права и свободи Движение 21 Демократична България Коалиция за България - АБВ Партия на зелените Патриоти за Валери Симеонов Десислава Иванчева - самостоятелен претендент Николай Ненчев - самостоятелен претендент Няма да гласоподавам Не съм решил за кого да гласоподавам гласувай резултати
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР