Вселенският патриарх Вартоломей поздрави украинците за Коледа и заяви, че

...
Вселенският патриарх Вартоломей поздрави украинците за Коледа и заяви, че
Коментари Харесай

Вартоломей поздрави украинците за Коледа: Църквата се възхищава на вашата смелост

Вселенският патриарх Вартоломей поздрави украинците за Коледа и съобщи, че Великата Христова черква се възхищава на смелостта и доблестта на украинския народ.

„ Светата Велика Христова Църква, която донесе християнската религия и византийската цивилизация във вашата татковина, Киевска Рус, в края на 10-и век, продължава да се възхищава на смелостта, смелостта и доблестта на украинския народ, който показват пред целия свят същинска лоялност и безгранична обич към родината си “, се споделя в обръщението на Вселенския патриарх, представен от предаде " Украинская истина ".

Той напомни, че тази година положителните вести за Коледа се чуват дружно с шума на войната, предизвикана от „ експанзията на Руската федерация през февруари предходната година “, която е „ най-тежката европейска геополитическа и филантропична рецесия от края на Втората международна война “ и „ има негативно влияние върху околната среда и обществото по света “.

Според Вселенския патриарх Църквата-майка в този момент изключително мисли за украинците, които тази година честват Рождество Христово „ в този леден сезон... без електричество, без отопление “, и неуморно се моли за „ незабавното възобновяване на мира и правдивост, за възраждането на Украйна “.

Вартоломей пожела идната 2023 година да бъде „ интервал на мир, обич и взаимност, в действителност година на правдата на нашия Господ “.

Вселенският патриарх счита, че „ единствено солидарността с украинския народ може да победи злото и мрака “.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР