Вселена, верен приятел, неповторим актьор, талант, национално богатство, будител, добър

...
Вселена, верен приятел, неповторим актьор, талант, национално богатство, будител, добър
Коментари Харесай

Хилядна опашка се изви пред Народния театър, хората си взимат сбогом с Ламбо


Вселена, правилен другар, несравним артист, гений, национално благосъстояние, будител, добър и прелестен човек, помагащ на близките. Така близки, другари, министри, артисти и фенове описаха огромния артист Стефан Данаилов, с който през днешния ден България си взима последно довиждане. Той умря след дълготрайно боледуване на 27 ноември във ВМА, съобщи организация БГНЕС.

Желаещите да отдадат последна респект пред него извиха голяма опашка пред Народния спектакъл, опашката обкръжи фонтана пред театъра.

„ Стефан Данаилов беше необикновен човек, който беше над всичко, над дребни неща. Такъв беше Ламбо. Той беше един заслужен и откровен човек. Него не го интересуваха дреболиите. Ако го интересуваха, през днешния ден щеше да е тук, при нас. Той ще остане, тъй като направи неща, които за малкия екран и театъра са жалони. „ На всеки километър “ е нещо, което не може да го направи всеки “, сподели насълзен артистът Славчо Пеев.

Татяна Лолова пък сподели, че той не е бил единствено сърдечен, хубав и надарен, а посочен.

„ Той беше с нас. И мисля, че ще остане до всеки един. Той е неповторимото нещо, което сме имали ние, тъй като го заслужаваме. Каза ми: „ Не ме жалете, живял съм както би трябвало “. Щурчо, прелестен, надарен, ненагледен, той не е отговорен, че беше толкоз прелестен “, съобщи Лолова.

Бившият началник на Българския футболен съюз Вальо Михов показа, че от дълги години се познават и че са живеели на една улица.

„ Съкровеният ми спомен с него и най-пресен беше на книгата му. Прегърна ме и сподели – „ Утре да си в къщи “. На другия ден бях в тях. Имаше какво да ми каже. Той ме съветваше и за футбола и за доста други неща. Защото и двамата сме наивни. Той беше, аз скоро ще отида при него “, сподели той.

Корнелия Нинова уточни, че в лицето на Стефан Данаилов са изгубили собствен нравствен лидер.

„ Изпратихме една галактика от гений, хубост, обич и мъдрост. Стефан носеше добрина в себе си и я раздаваше на другите. Винаги съпреживяваше и болките, и паниките на останалите като свои, беше добър човек, честен и необятно скроен. За нас е ентусиазъм, опора и мощ. Ние, българските социалисти загубихме собствен нравствен лидер. Макар че в последните си дни, в болничната стая той ми сподели: „ Не плачи, каквото и да се случи с мен продължаваме дружно “. И е прав – макар гибелта, където и да сме, каквото и да вършим, ще го носим в едно съкровено място в душите си, тъй че сме дружно. Поклон пред великия, непостижимия и незабравимия Стефан “, съобщи със сълзи на очите водачът на Българска социалистическа партия.

Актьорът Владимир Пенев пък разяснява, че има раздели, които не могат да се одобряват и тази е тъкмо такава.

„ Искам да го запомня ухилен, обаятелен, хуманен и добър, какъвто той си беше. Има такива раздели, които не може да приемеш. Аз не мога да си показва, че към този момент го няма и по тази причина ще го вардя и помня подобен какъвто е в сърцето ми “, сподели той и акцентира, че Данаилов му е оказал помощ в сложни и разнообразни интервали в живота му.

По думите на сътрудника му Стоян Алексиев, Стефан Данаилов е истина и обич.

„ Светъл дух, мощен дух, огромен артист, тъй като той беше правилен на специалността си. Професията ни е божествена. Това значи, че както Бог е истина и обич, Стефан беше истина и обич “, уточни Алексиев.

С цветя в ръка, на километричната опашка, своя ред да си вземе персонално довиждане с легендата на българския спектакъл и кино пристигна и кметът на София Йорданка Фандъкова. Тя сподели, че ще се вслуша в думите и ще го запомни като артист, а не като политик.

„ Като огромен актьор и преподавател за всички нас – по този начин ще го запомня. Днес е печален ден, само че имам вяра че всички ние ще го запомним с неговите функции главно. Той самият споделя, че би желал да бъде запомнен като актьор. Данаилов беше огромен човек, огромна персона и безспорно огромен актьор “, сподели още тя.

В градинката пред театъра е подредена и изложбата „ Познатият чужд Стефан Данаилов “, която напомня част от огромните функции, които той е изиграл. На едно от таблата, с неговия лик, звучат и думите му – завет: „ Иска ми се хората да ме запомнят като Ламбо, българският актьор “.

водеща фотография: clubZ
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР