Всекидневно срещаме различни съвети и трикове относно грижата за кожата,

...
Всекидневно срещаме различни съвети и трикове относно грижата за кожата,
Коментари Харесай

Спрете да вярвате в тези митове за красота

Всекидневно срещаме разнообразни препоръки и трикове по отношение на грижата за кожата, само че давате ли си сметка какъв брой лъжлива информация може да се промъкне и в действителност да навреди? Не подхождайте прекомерно доверчиво! Ето кои са най-често срещаните легенди и истината, която стои зад тях.

Мит: Всички натурални съставки работят добре на кожата
Преминаването към козметика с натурален и по-изчистен състав е чудесна концепция, само че би трябвало да знаете, че не всички натурални съставни елементи ще повлияят добре на кожата ви, изключително в случай че сте алергични или чувствителни към някоя от тях. Бъдете деликатни изключително, когато експериментирате с артикули от кухнята - тествайте подозрителните съставни елементи за търпимост, преди да ги поставите върху лицето си.

Мит: Паста за зъби оказва помощ против акне
Правило номер 1 - не поставяйте върху лицето си артикули, които не са дефинирани, с цел да бъдат там! Пастите за зъби нормално съдържат груби и даже абразивни добавки като содиум сулфат, които са ефикасни при измиването на зъбите, само че не и в грижата за епидермиса.

Мит: Водоустойчивата серпантина за мигли може да се носи всеки ден
Цялостната концепция за водоустойчива серпантина е гениална, само че тя изсъхва бързо, а почистването ѝ е по-трудно и прекомерното триене може да докара до изпадане на повече косъмчета. Обикновените се отстраняват по-лесно и с помощта на по-течната им формула разрешават по-добро утайване и основаване на размер. Оставете водоустойчивите формули единствено за прочувствените мотиви.



Мит: Фон дьо тенът не разрешава на кожата да диша
Всъщност, кожата не диша и носенето на вярната козметика не вреди. Дори в противен случай - декор дьо тените обезпечават защитна преграда против външната среда и замърсяването. Трикът е да изберете артикул, който подхожда на вашия вид епидермис, с цел да го подхранва и с цел да се грижи за него.

Мит: Стремете се към оптимално чиста кожа
Една от най-големите неточности при грижата за лицето е агресивното измиване. Това може да докара до сухота, прекалено произвеждане на себум, с цел да компенсира неналичието на естествени масла или поява на пъпки и раздразнения. Специалистите поучават: измивайте единствено заран и вечер и подбирайте почистващи артикули с нежни и хидратиращи съставки.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР