Всекидневно ни се случват толкова много неща. За повечето от

...
Всекидневно ни се случват толкова много неща. За повечето от
Коментари Харесай

Правилото 90/10 – по-малко проблеми, повече щастие

Всекидневно ни се случват толкоз доста неща. За множеството от тях споделяме, че са случайност. Как минава един ваш ден? Знаете ли, че значително ние самите дефинираме какво ще ни се случи, по какъв начин ще протекат събитията. В идващите редове ще ви срещнем с правилото на писателя и преподавател Стивън Кови, известно още като правилото 90/10.

Според него, ние не можем да направляваме единствено 10% от събитията в живота си, като занимателен полет, развалено устройство, закъснение на градски превоз. Но това, което можем да направляваме са нашите реакции в тези моменти.

Останалите 90% от нещата, които ни се случват денем са резултат от нашите страсти и дейности, предизвикани от тях. Все още ли мислите, че това, което ви се е случило или ще ви се случи през днешния ден е просто случайност?

Ето един образец.

Сутрин, закуска и детето инцидентно разлива напитка върху бялата ви риза. Вие скачате гневни, стартирате да викате към детето, половинката си. Отивате да се преоблечете и връщайки се, виждате, че детето плаче, не е довършило закуската си и денят потегля зле за всички. Вечерта напрежението към момента се усеща.

Защо? Защото вашата реакция към обстановката е неправилна.

А реакцията ви можеше да бъде напълно друга. Детето ви залива с напитка и стартира да плаче. Вие го успокоявате, като му напомняте идващия път да бъде по-внимателно. Преобличате се, ситуацията към този момент се е хармонизирала, всички отиват към работа и учебно заведение по-спокойни и усмихнати.

Денят ще може да продължи с позитивна настройка. Сами виждате една история, която стартира по два разнообразни метода. Вторият вид ни демонстрира по какъв начин да употребяваме правилото 90/10 и да бъдем по-щастливи и продуктивни. Правило използвано в доста обстановки, което може да ни спести доста нерви и разправии. /az-jenata.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР