Всекидневните брифиги на щаба бяха прекратени по решение на премиера,

...
Всекидневните брифиги на щаба бяха прекратени по решение на премиера,
Коментари Харесай

Борисов не беше разбран за тулупите

Всекидневните брифиги на щаба бяха прекъснати по решение на премиера, което провокира голям брой мнения, множеството от които правилни - че сред Борисов и Мутафчийски има напрежение, че министър председателят се нервира от високия му рейтинг, че го е използвал да му свърши мръсната работа и го е захвърлил като използвана носна кърпичка…
В отговор Борисов разигра обичания си очерк „ Гняв “. Направи се на доста сърдит. И ги наговори едни… Дето викат отвъд Ускорителя, копа дъното! (На тунела за Люлин му викат ускорител за обикновени частици. Не знам за какво.)
Щях да повърна от гадност. Особено когато се направи на Апостола: „ Ако има триумф, ще бъдеме всичките щастливи, в случай че има загуба ще е единствено моя… "
Този към този момент хептен превъртя! Как ви се коства, грошовете от тефтерчето на Левски и къщата в БарЦелона…
Народе????
Чудя се на кой по-напред да туря диагнозата. Дали на този, който очевидно към този момент не е в центъра или на тези, които вървят след него с тъпото твърдоглавие на говеда, подкарани към кланицата…
Но мисля, че за едно нещо Борисов не беше свестен. За думата „ дебелак “. По едно време, до момента в който обясняваше за какво е извикал Мутафчийски да се демонстрират по тв приемника в неделя заран, сподели: „ Някои тулупи, дето спът до обЕд и след това ми пишат постове и ми задават и въпроси, нахалниците! “
И тъй като нали е ноторен тъпанар, всички взеха решение, че използва думата „ дебелак “ в смисъла, което някои простаци българи влагат в тази дума. И се надигна заплашителен писък. Маса народ се разпозна и надлежно обиди. А думата „ дебелак “ не значи единствено това.
В Уикиречник написа: 1. дебела зимна дреха, кожух; 2. малоумен човек; 3.Скок във фигурното пързаляне.
Български разяснителен речник прибавя и 4. огромен, кожен съд за вода, мъкнат от няколко индивида.
За фигурното не знам. Всеизвестно е, че Борисов е доста добър в земната гимнастика – бухалки, лента, за топка да не приказваме. Но дали е чувал за скока на Брус Мейпс, не съм сигурен. Било е доста от дълго време.
И на съветски „ дебелак “ значи дебела зимна дреха, палто от овча кожа. По-интересното е, че се среща при Достоевски. А най-интересното е, че се загатва в „ Братя Карамазови “ – „ тази моя обичана книга “, както обича да се показва министър председателят. Там, където става дума за юродивата Лизавета, която ходела измежду зима по риза, а състрадателните хора от средите на търговците неведнъж опитвали да я облекат, „ всегда надевали на нее дебелак, а ноги обували в сапоги… “
Писал съм няколко пъти за задочната обич на Борисов към съветския класик (последно в „ Един илитерат дописва Достоевски “). Именно в „ Братя Карамазови “ Борисов сякаш беше прочел това за шубата. " Неговата шуба ли бяха откраднали или той беше откраднал шуба?! Имаше нещо към този човек! "
На съветски може да се каже и по този начин: „ Неговият толуп ли бяха откраднали или той беше откраднал тулуп… “ Верно, че целият израз го няма при Достоевски, само че тулупът (шубата) се загатва цели три пъти!
Та желая да кажа, че министър председателят Борисов е мощно повлиян от Достоевски, в случай че и да не го е разгръщал, може да е използвал думата „ дебелак “ в смисъла, в който и Достоевски. Ама ще кажете какъв смисъл има в израза „ Като некои кожуси, дето спът до обед… “ Ами за какво пък не? Стоичков пък им вика тюфлеци. Къде тюфлеци, там и кожуси… Така де, не е ли по този начин?
Това е единствено една догадка, прекомерно малко евентуална, само че бях задължен да я загатна поради пълнотата на ревюто. Повечето читатели и анализатори са на мнение, че имаме следващата среща с простотията на банкянския рустикал.
Няма да диспутирам. Скоро ще станат 20 година, по какъв начин изяснявам, че този е елементарен като на вдовец… Опа, прощавайте, по този начин не се приказва. Да не сме некои тулупи, с цел да използваме такива думи?! Ще го кажа интелигентно, като Камю – Борисов има простотата на разбиране. Та няма какво да се убеждаваме какъв брой е семпличък, горкият. Тук сме се събрали все уверени.
Макар, че отличникът от гимназията в Банкя, златният медалист, дава все нови и нови доказателства. „ Ледения полюс “? Деца, няма мразовит полюс! И двата са ледени! Чичко Борисов се е объркал.
 
Автор: доктор Тони Филипов, Прас Прес
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР