Всекидневната консумация на само 150 грама ориз може да ни

...
Всекидневната консумация на само 150 грама ориз може да ни
Коментари Харесай

Без гладуване! Хапвайте този продукт, за да сте слаби

Всекидневната консумация на единствено 150 грама ориз може да ни защищити от затлъстяване, откриха японски учени, представени от портала Юрикалърт.

Изследователи от колежа за филантропични науки в Киото анализирали хранителния режим и метода на живот на жителите на 136 страни. В тези страни, в които хората консумирали най-малко по 150 грама ориз на ден, популацията се оказало по-стройно. Десетократното понижаване на потреблението на този артикул пък водела от своя страна до затлъстяване и наднормено тегло.

Изследването акцентира, че връзката на потреблението на ориз и надебеляването се запазвала даже и тогава, откакто били регистрирани и други фактори от здравно и социално-икономическо естество.

Учените са на мнение, че целулозата, съдържаща се в ориза, ускорява възприятието за задоволеност и предотвратява преяждането. Като достолепие на този растителен артикул се акцентира и ниското наличие на мазнини в него и незначителното повишение на кръвната захар след потреблението му.

Но учените въпреки всичко предизвестяват, че несъразмерното наличие на ориза в хранителния режим води до метаболитен синдром и диабет.

Източник: " Дарик "
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР