Всеки знае колко опасни са кръвните съсиреци в кръвоносните съдове.

...
Всеки знае колко опасни са кръвните съсиреци в кръвоносните съдове.
Коментари Харесай

Това са храните, които образуват съсиреци в кръвоносните съдове

Всеки знае какъв брой рискови са кръвните съсиреци в кръвоносните съдове. Те се назовават се още тромбове или съдови съсиреци, които се получават посредством натрупването на тромбоцити, написа Zdrave.to.

По време на този развой се образува естествена тромбоцитна запушалка и получилото се кръвотечение стопира.

Образуването на кръвни съсиреци постоянно предизвиква инсулти. Лекарите предлагат да се следи положението на кръвоносните съдове и да внимавате какво консумирате.

Според специалисти, измежду продуктите, които предизвикат образуването на кръвни съсиреци е изключително рисково свинското и говеждия черен дроб, тъй като те съдържат холестерол и витамини от група К.

Витамин К като цяло има неприятен резултат върху тромбозата - процес на прижизнено съсирване на кръвта. Именно по тази причина е целесъобразно да изключите от менюто си артикули с високото му наличие.

Спанакът и марулята влизат също в листата с „ рисковите ” артикули за кръвни съсиреци.

Поради наличието на холестерол в пушените колбаси, те също би трябвало да бъдат изключени от менюто. Тъй като холестеролът от техния състав се отсрочва върху стените на кръвоносните съдове, специалистите поучават да ги замените с птиче месо или говеждо месо (но не и с черен дроб). 

Освен това, маргаринът е изключително рисков. Транс-мазнините в състава вършат кръвта гъста, след което се образуват плаки, които се трансформират в кръвни съсиреци.

Ако към този момент страдате от венозна тромбоза, тогава би трябвало да избягвате кафето и шоколада. Кофеинът и веществата в шоколада способстват за тромбоза. Същ по този начин, алкохолът е противопоказан при хора с дълбока венозна тромбоза.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР