Всеки знае колко неприятно е да изтриеш по погрешка снимки

...
Всеки знае колко неприятно е да изтриеш по погрешка снимки
Коментари Харесай

3 начина да възстановите изтрити снимки на телефона си

Всеки знае какъв брой неприятно е да изтриеш по простъпка фотоси от телефона си. За благополучие даже от тази обстановка има излаз. От MakeUseOf разказват три метода за възобновяване на изтрити фотоси. Имайте обаче поради, че препоръките важат за устройства с Android.

Възстановяване на фотоси от облака

Повечето галерии и приложения за фотоси оферират основаване на архивни копия на фотосите. Профилите на потребителя в Гугъл и услугата на производителя на смарт телефона също имат такава алтернатива. Ако сходно основаване на архивно копие в облака е задействано, то ще се пази даже и при изтриването на фотосите от телефона.

За Гугъл Photos това става като се отвори приложениетo, избере се мечтаната фотография и след това Save to device. Ако фотографията е била изтрита и от Гугъл Photos, тя се пази 60 дни в секцията Trash в страничното меню на приложението. От там елементарно може да бъде възобновена. Dropbox също пази изтритите фотоси 30 дни. Те се намират във Files > Deleted files.

Възстановяване на фотоси от SD карта

Изтритите файлове се пазят в SD картите, до момента в който върху тях не бъде записана нова информация. Това значи, че незабавно щом човек осъзнае, че по простъпка е изтрил фотоси, би трябвало да извади картата от устройството. След това може да я свърже с компютър и да употребява програмен продукт като EaseUS Data Recovery Wizard, с цел да възвърне изтритите от картата файлове.

Възстановяване на фотоси на отключен телефон

Това е и единственото решение, когато не се употребява облак или microSD карта за предпазване на фотосите. Телефонът би трябвало да премине root процедура, с цел да бъде отключен. За страдание, това от време на време изисква форматиране, което ще изтрие всичко и обезсмисля всичко. Но в случай че телефонът към този момент е отключен, може да се употребява приложение като DiskDigger Photo Recovery. То е гратис в Гугъл Play Store, като посредством него могат да се търсят фотосите с цялостната им резолюция. DiskDigger не всеки път може да откри всички фотоси, само че въпреки всичко дава късмет за отчасти възобновяване.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР