Всеки знае как да приготви традиционна картофена салата с лук,

...
Всеки знае как да приготви традиционна картофена салата с лук,
Коментари Харесай

Три нестандартни рецепти за картофена салата

Всеки знае по какъв начин да подготви обичайната картофена салата с лук, която е изключително подобаваща за похапване през зимата. В случая обаче ще Ви представим три по-нестандартни предписания за картофена салата, а Вие сами ще прецените кога на годината желаете да ги изпробвате.

Пикантна картофена салата

Необходими артикули: 350 г авансово сварени и нарязани на кубчета картофи, 2 сварени и нарязани на кубчета яйца, 35 г зехтин, 2 с. л. оцет, 1 дребно нарязана алена чушка, няколко стръка зелен лук и магданоз, сол и бял пипер на усет.

Начин на подготвяне: Картофите, яйцата, чушката, зехтинът и оцетът се смесват, всичко се разбърква и се оставя на студено за 30 минути. Накрая се прибавят нарязаните на ситно зелени артикули, подправя се със сол и пипер, още веднъж се разбърква и салатата е подготвена за сервиране.

Картофена салата с ябълки

 Картофена Салата

Необходими артикули: 300 г картофи, 2 ябълки, 1 глава цвекло, 150 г мариновани гъби, 100 г майонеза, няколко стръка свеж магданоз, 2 с. л. горчица, 2 с. л. оцет, сол на усет.

Начин на подготвяне: От майонезата, горчицата, оцетът и ситно нарязаният магданоз се прави дресинг. Картофите се сваряват, нарязват се на кубчета и се смесват с авансово изпеченото цвекло, нарязаните на кубчета ябълки и гъбите. Всичко се полива с дресинга, подправя се на усет и се сервира поръсено с малко магданоз.

Картофена салата с чоризо

Необходими артикули: 800 г пресни картофи, 2 глави червен лук, 250 г чоризо, 7 с. л. оцет, 7 с. л. зехтин, 1 с. л. горчица, няколко стръка свеж магданоз, няколко стръка свеж лук, 1 изсъхнало люто чушле, сол на усет.

Начин на подготвяне: Картофите се измиват хубаво, сваряват се и се нарязват на шайби. Чоризото също се нарязва на шайби и се запържва от двете страни в зехтина. Всичко би трябвало да се остави да изстине.

След това нарязаните два типа лук и магданозът се смесват с половината оцет и се изсипват при картофите. Към тях се прибавя и чоризото. Останалият оцет и всички други подправки се загряват за малко и с тази примес се залива готовата картофена салата.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР