Всеки знае, има различни препарати, които може да взема. Има

...
Всеки знае, има различни препарати, които може да взема. Има
Коментари Харесай

Как да повишим имунитета в грипния сезон

" Всеки знае, има разнообразни препарати, които може да взема. Има витамини. Аз персонално, не съм доста по тези химически средства. Предпочитам естествените лекарства. За да си покачат сами имунитета, хората могат да пият билкови чайове. Не е наложително те да са горещи. Може даже да си ги носят в шише и да ги пият вместо вода. Има доста хубави билки в  България, които защищават и покачват имунитета. Другият метод е да се сложи грипна ваксина, само че към този момент е късно за слагането й. Това сподели доктор Анка Баева от Дирекцията по контрол на заразните заболявания в Регионалната здравна ревизия (РЗИ), в изявление за Радио „ Фокус “ – Варна.
" Най-уязвими разбираемо са децата, възрастни хора и бременни на възраст над 65 години. Почти всички знаят, само че първо би трябвало да се обличаме топло за сезона. Второто, което предлагам е да се ядат доста плодове и зеленчуци, да се пият доста течности. Спортът е наложителен в случай че желаеме да сме здрави и да покачваме имунитета си. В по-големи колективи в случай че забележим, че има някой болен, той или би трябвало да се изолира, или би трябвало да се носят маски за предотвратяване от предаването посредством въздуха на вируса посредством дребните капчици ", сподели още тя.
В отговор на въпрос какъв брой са записаните случаи на остри респираторни болести във Варна през миналата седмица и кои са по-засегнатите възрастови групи доктор Анка Баева отговори:
" Вярно е, че в страната и то в избрани области има завишение на болесттите. Ние имаме система, в която всяка заран ние прибавяме всички новозаболели, които са ни обявени от сентинелните практики. През последната седмица от 13-ти до 19-ти януари, имаме 381 заболели. Най-засегнати са децата от 5 до 14-годишна възраст – техният брой е 110. Болните на възраст от 15 до 29 години са 88 души. Като % – заболеваемостта за града и региона е 113 души на 10 000 население. Това е един напълно невисок % на болести и за региона, и за страната. Има области, в които заболеваемостта е 200 на 10 000 и нагоре. Във Варна към момента няма доста грип. "
По думите ѝ най-засегнатите са децата и учениците, по-конкретно " в ученическа възраст и то по-големите класове. Също и в работните колективи. В групата от 30 до 39 години са регистрирани 80 заболели за седмица. Това са трите възрастови групи, в които хората са с най-активни ежедневни контакти. "
" Леко завишение има от това, което ни дават като сведение. Аз разговарях с персонални лекари, те настояват, че няма доста заболели. Може би хората са малко по-стреснати. Но другояче няма доста грип във Варна. Доказани случаи на грип при пациенти, лекувани в УМБАЛ „ Св. Марина “ и други, които са си правили бързи проби в лаборатории в града, имаме 12. Те са най-вече от вид „ А “. А затрудненията, с изключение на от грип, са и от грипоподобните положения. Броят на тези пациенти е близо 40. Те са развили бронхити и пневмонии. ", сподели още експертът.
Д-р Баева посочи и кои са нормалните признаци за простудни болести. Те протичат и с висока температура, с хрема, кашлица и изнемощялост. Тези признаци са присъщи и за грипа, и за останалите простудни болести, които не се предизвикват от грипни вируси. Сред тях са парагрипът, аденовирусите и по този начин нататък. При грипа – той главно стартира с висока температура.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР