Всеки знае, че закуската е най-важното ядене през деня, което

...
Всеки знае, че закуската е най-важното ядене през деня, което
Коментари Харесай

10 идеи за бърза и здравословна закуска

Всеки знае, че закуската е най-важното ястие денем, което в никакъв случай не би трябвало да се пропуща. Колкото и да бързате, е добре да отделите време и да си приготвите едно от нашите оферти за здравословни закуски.

 Хапнете да вземем за пример:

Нискомаслено кисело мляко, в композиция с овесени ядки и банан, или различен плод да вземем за пример. Овесените ядки съдържат фибри, които ще ви заситят за дълго време.

Гофрети/палачинки с мед и пресни плодове – вкусно и потребно.

Шейк, изработен от плод по желание (най-добре банан), 1 чаена чаша кисело мляко и малко боровинки. Може да добавите и една препечена филийка пълнозърнест хляб. Съветваме ви постоянно да държите в шкафа си кутия със сушени плодове, които да вложите в закускaта си.

Плодова салата, от всевъзможни плодове, гарнирана с мед и смлени орехи – отличен старт на деня.

Намажете си филийка с чисто фъстъчено масло (или мармалада на баба) и нарежете от горната страна един банан, или плод по желание.

Можете да опитате и извънредно нискокалоричната закуска, в същото време даваща доста сила - препечена пълнозърнеста филийка с пуешко месо, нискомаслен кашкавал и пресни зеленчуци.

Една от най-хубавите закуски е омлетът. Чукнете две яйца, прибавете пресни зеленчуци и тофу. Използвайте тефлонов тиган, с цел да си спестите мазнината.

Яйцата са закуска за първенци. Поради това твърдо сварените също са отличен избор. Комбинирайте ги с шепа пресен спанак, завити в тортила (мексиканска царевична питка, която може да намерите и по родните магазини) и ще се насладите на неудържим усет. Друг вид е варените яйца да се употребяват с пълнозърнест тост и зеленчуци.

За феновете на плодовете, в композиция с млечни артикули, е подобаваща закуската от плодове с извара. Смесете обезмаслена извара с плод или плодове по ваш избор, и прибавете 1-2 лъжички сметана.

Много вкусна закуска са гъбите и домати на скара, в пълнозърнеста багета. Тези зеленчуци, с изключение на поради усета, би трябвало целогодишно би трябвало да участват в менюто ви, защото са енергийна бомба от витамини и минерали.

Пълнозърнестата багета от своя страна също съдържа огромно количество витамини от групата В, Е, фибри и минерали.

Хапнете ли някое от препоръчаните вкусотийки, вие неотложно ще се заредите с сила за целия ден, написа gotvach.bg.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР