Всеки знае, че трябва да пие достатъчно вода за здраве

...
Всеки знае, че трябва да пие достатъчно вода за здраве
Коментари Харесай

Не обичате вода? Ето как да се хидратирате през лятото!

Всеки знае, че би трябвало да пие задоволително вода за здраве и добра хидратация на организма. Но някои хора просто не обичат да пият чиста вода. Безвкусна им е, не им се допива просто вода и поради това протягат ръка към сладките и газирани питиета.

Водата обаче в действителност е извънредно значима за функционалностите на всяка клетка в тялото. Ето за какво вместо да се ограничаваме от пиенето ѝ, би трябвало да измислим метод да одобряваме задоволително вода без действително да се наливаме с нея принудително. Предлагаме някои чудесни хрумвания.

Добавете малко балончета

Газирайте водата си, в случай че елементарната трапезна, минерална или чешмяна вода ви е толкоз неприятна. Ако имате сифон за сода, не прекалявайте с газировката, с цел да не превърнете водата от галеща небцето във нездравословна газирана напитка.

„ Яжте “ вода

В плодовете и зеленчуците се съдържат огромни количества вода. В някои даже съвсем 90% от значимата за организма течност. В краставиците, динята и целината процентът на водното наличие е максимален. Включете ги в менюто си дружно с всички останали плодове и зеленчуци. Направете менюто си богато на растителна храна и ще се заредите освен с задоволително течности, само че и значими витамини, минерали, фибри, антиоксиданти.

Смути или шейк

Миксовете от плодове, зеленчуци и вода са най-хубавият и здравословен метод да хидратирате тялото си. Така ще получите освен количествата течности, които са ви нужни, само че и още доста други хранителни субстанции, участващи в хидратирането на организма.

Сред най-богатите на вода плодове са цитрусите, малините, динята, сливите, ананасът, прасковите, нектарините, гроздето.

Добавете плодове към водата

За да извършите водата по-вкусна и наситена с аромати, потопете в нея разнообразни плодове, също както вършиме с лятната си сангрия. Не добавяйте захари, мед или сиропи, а натурални пресни плодове или зеленчуци. Най-подходящи са ягоди, краставици, мента, лайм, портокал, боровинки./az-jenata.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР