Всеки знае, че приемът на витамини и минерали е изключително

...
Всеки знае, че приемът на витамини и минерали е изключително
Коментари Харесай

Защо е ВАЖНО зимата да приемаме магнезий

Всеки знае, че приемът на витамини и минерали е извънредно значим за цялостния ни организъм. Повечето хора са привикнали да си набират всички тези потребни съставни елементи посредством храненето. Истината е, че единствено храните не са задоволителни, с цел да си ги набавим.

Днес обаче ще си приказваме малко повече за приема на магнезий и за какво той е от изключителна значимост, що се отнася до зимните месеци от годината.
Какво би трябвало да знаем за магнезия?
Магнезият е минерал, участващ в над 300 ензимни процеса в организма. Той е от основна значимост за действието на мозъка, способства за клетъчното делени, за действието на нервната система и така нататък В днешната публикация ще разберете за какво е в действителност значимо да го приемате през зимните месеци.
За какво е потребен този минерал през зимните месеци?
• Елиминира токсините от тялото;

Магнезият е измежду най-полезните минерали, спомагащи за елиминиране токсините от тялото. Минералът спомага клетъчната интензивност и по този метод улеснява процеса на детоксикация. Да не забравяме да споменем, че магнезият способства и за поощряване на положителния сън, облекчава напрежението и отпуска тялото. За да стартирате с приема му, би трябвало на първо време да се консултирате с вашия доктор.

• Укрепва имунитета;

Да, минералът има основна роля, когато приказваме за подсилване на имунитета. Той ни оказва помощ да се оправим и с възпалителните процеси в тялото. Знаете, че през есента и зимата сме изложени на голям брой настинки, грипове и вируси и точно приемът на хранителната добавка ще ни помогне по-лесно да се преборим с всички тях.

• Подобрява настроението.

Още едно позитивно свойство на този минерал, което не трябва да подценяваме. През зимата не можем да се радваме на слънчевите лъчи, затова телата ни синтезират доста по-малко от хормона на щастието серотонин. Именно магнезият взе участие в секрецията на серотонин. За предпочитане е, в случай че се чувствате отпаднали или раздразнени, да стартирате с приема на минерала, като преди този момент сте се съветвали с вашия доктор.
Кои са признаците, които ни подсказват, че имаме дефицит на магнезий?
Ето кои са най-честите признаци за дефицит на магнезий:

• Умора и спад в енергията;

• Мускулни крампи;
Безценните изгоди от магнезия
Магнезият е един от детайлите, които са нужни за действието на нашето тяло. Той е един от най-често срещаните детайли в кле...
Прочети повече
• Проблеми със съня;

• Лошо положение на кожата;

• Забавен метаболизъм;

• Често главоболие.

Приемът на магнезий е доста значим, изключително през зимните месеци. Статията има единствено информативна цел, не замества консултацията с доктор или уравновесеното хранене.

Още от ЗДРАВЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР