Всеки знае, че плодовете и зеленчуците трябва да бъдат добре

...
Всеки знае, че плодовете и зеленчуците трябва да бъдат добре
Коментари Харесай

Не прекалявайте: МИЕНЕТО на плодове и зеленчуци със сапун е ОПАСНО!

Всеки знае, че плодовете и зеленчуците би трябвало да бъдат добре измити преди да ги изядем, тъй като другояче рискуваме да хванем всевъзможни болести и стомашни проблеми. Някои хора обаче подхващат още по-сериозно разчистване със сапун, мислейки си, че по този начин изцяло отстраняват заплахата.

Миенето на пресните артикули със сапун е извънредно непрепоръчително. Сапунът не е предопределен за храни и в случай че останки от него попаднат в храната и бъдат погълнати, може да провокира гадене, повръщане и диария.  Препоръките на експертите са пресните плодове и зеленчуци да се мият със студена вода .

Идеята да се дезинфектират всички пловоде, зеленчуци, както и всевъзможни опаковки и торби след прибиране от пазар всъщност не е научно обоснована. Ако човек се тормози, че опаковките на питателните артикули може да са нечисти, е най-добре да измие ръцете си, преди да стартира да се храни.

 покупки пазарска чанта iStock

Рискът от разпространяване на бактерии и вируси в магазините може да бъде понижен с добре познатите ни от ковид пандемията дезинфектанти за ръцете. Някои магазини оферират дезинфектанти и обработват пазарските колички, което е отлична процедура, само че най-добре е самите вие да си носите дезинфектант за всеки случай. 
 Съвети за предпазване на плодове и зеленчуци за по-дълго  Съвети за предпазване на плодове и зеленчуци за по-дълго  Съвети за предпазване на плодове и зеленчуци за по-дълго  Съвети за предпазване на плодове и зеленчуци за по-дълго
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР