Всеки знае, че на Бали има фантастични ваканционни селища –

...
Всеки знае, че на Бали има фантастични ваканционни селища –
Коментари Харесай

Автентични ритуали и уникално кафе в Бали

Всеки знае, че на Бали има фантастични ваканционни селища – едно от тях е на име „ Мулия” даже завоюва състезанието за номер 1 в целия свят. Ала фамозният индонезийски остров, до който от София се прелита след час до Истанбул и още 12 в директен полет. Често излизат и промоции, които вършат билетите що се касае за европейска дестинация – по 300 - 400 евро.

За по-младите хора примамващи са феноменалните нощни заведения. Световноизвестни са заведенията от вида на „ Ред карпет”, „ Фавела” и архитектурния успех „ Чар Чар”, а в „ Рок” – най-култовият сега клуб пуска български диджей на име Мартин. Това се случва в сърцето на Бали, който е като голям и нестихващ град, разграничен условно на обособени селища.

Тръгнали нагоре към планините ще намерите езерни храмове – островът е прочут с 1000 дома на духовността – има ги съвсем във всеки двор, достоверни ориенталски пазари с екзотични плодове като драконов, змийски, мангустин, дуриан, както и доста крайпътни заводи с кафетерии.

Там пък можете да пиете локалното „ копи лавак”, което се прави от изпражненията на цибет, хранещ се и преработващ зърната до зеленикав цвят, като освен това и усетът става по-сладък и няма потребност от прибавяне на захар. Повечето туристи си вземат за спомен от Бали точно опаковките, които се познават по маймунката на опаковките от останалото кафе. На което Индонезия се оказва водещ международен производител.

Иначе ритуалите на острова са многочислени, доста са забавни, а вие – като същи воин от прочулия курорта филм „ Яж, моли се и обичай” сами можете да участвате в тях – локалните хора нямат нищо срещу. Особено забавно е времето по пълнолуние и новолуние, когато локалните се събират на разнообразни места в града – по фамилии, по касти и така нататък, като се изключи че обличат долните елементи на торсовете на многочислените монументи, с типичните си поли – саронги.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР