Всеки втори изнасилвач лежи само година в затвора. Това показват

...
Всеки втори изнасилвач лежи само година в затвора. Това показват
Коментари Харесай

Всеки втори изнасилвач лежи само година в затвора

Всеки втори изнасилвач лежи единствено година в пандиза. Това демонстрират данните на Министерство на правораздаването, оповестени на уеб страницата на Националния статистически институт.

Според цифрите за последната отчетна година с влезнали в действие присъди са 47 души. От тях 22-ма са получили минимални санкции от по година. В единични случаи те са с 12-13 месеца повече. Двама са получили единствено половин година, а 11 - до 10 години. Последните се водят извънредно тежки случаи, когато гаврите са били жестоки, а жертвите са останали с трайни душевен и физически увреждания.

За блудничество наказаните са 72-ма. Това е закононарушение, което не допуска полов контакт по обичайния метод. Повечето осъдени от съда там също са получили по година зад решетките, или общо 36 души. Само един съгласно статистиката ще лежи до 15 години в пандиза. В графата „ принудителен хомосексуализъм “ попадат 9 наказани лица. Шестима от тях още веднъж получават затвор от една до три години, а един ще лежи до 10 години.

Последните изследвания пък сочат, че близо 300 хиляди дами у нас са били изнасилени в избран интервал от живота си. Според цифрите близо 10 % от българските дами са били изнасилвани, само че поради позор, боязън или накриво възприятие за виновност огромна част от тях не споделяли прекарванията си.

„ Тревожна наклонност сочи, че по-малко от 1/3 от дамите оповестяват в полицията за посягане по отношение на тях или споделят на околните си. Една от аргументите за мълчанието им е, че постоянно насилникът е в дома – татко, брачен партньор, различен родственик или прочут Освен това процентът на наказаните за обезчестяване е незначително дребен и това ги обезкуражава”, обясниха преди време социолози цитрирани от "Монитор ".

Анкетираните дами показали като рискови зони, в които има заплаха да станат жертви на полово принуждение, дома си, работното място и обществените места. Според изследването стандартът за предизвикателно облечените дами, които се разхождат късно през нощта, че стават най-често жертви, към този момент е разрушен. Специалисти от Министерство на вътрешните работи настояват, че в полезрението на насилниците попадали най-често дами, които не излъчват самочувствие, косите им не са поддържани или въобще липсват прически, както и такива, които ходели несигурно Именно подобен вид дами предпочитали изнасилвачите, защото самото извращение рядко било предизвикано от желанието за секс. Най-често те нападали, с цел да покажат превъзходство, да избият комплекси или да канализират насъбрана експанзия.

По време на проучването били изяснени и най-честите аргументи за полово принуждение. Една от тях била злоупотребата с алкохол. Над 81 % от дамите са нападани от пияни изнасилвачи. Следват офанзивите поради душевен отклонения и на трето място като причина се показват бедността и обществената изолираност на насилниците. Интересен е фактът, че близо 25 % от интервюираните дами са показали като причина за изнасилването им импотентността и невъзможността за естествена полова възбуденост.

От Института по логика на психиката на Министерство на вътрешните работи показаха и психически портрет на изнасилвача. От него стана ясно, че всеки трети принудител е бил измъчван като дребен или самият той е бил изнасилван. Той разбирал неправилно прекарванията на другите и не допускал, че те могат да имат потребности и усеща. Освен това изнасилвачите постоянно се изживявали и като жертви. От своя страна те не показвали усеща, а претекстът за изнасилването при тях рядко бил полов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР