Всеки втори българин одобрява вота на недоверие срещу правителството, но

...
Всеки втори българин одобрява вота на недоверие срещу правителството, но
Коментари Харесай

Галъп: Всеки втори одобрява вота на недоверие, но хората не искат предсрочни избори

Всеки втори българин утвърждава вота на съмнение против държавното управление, само че като цяло хората не желаят предварителни парламентарни избори. Това демонстрира последното изследване на " Галъп интернешънъл ".

Изводите са от януарското проучване от съвсем тридесетгодишната, ежемесечна, самостоятелна изследователска стратегия, представителна за пълнолетното население на страната - която стои в основата на Политическия и стопански показател на " Галъп интернешънъл ".

835 души са интервюирани " лице в лице ", с двустепенна, гнездова извадка, на инцидентен принцип.

Максималната позволена статистическа неточност: ±3.5% при 50-процентните дялове. 1% от извадката е еднакъв на към 55 хиляди души.

Какво демонстрира проучването:

47 на 100 от хората споделят, че би трябвало да се желае избор на съмнение. 27% мислят, че вотът не е обективен, а 26 % не могат да преценяват.

Над 40% от хората считат, че би трябвало да има смяна в държавното управление, а 34 на 100 не утвърждават възможна оставка на кабинета.

Въпреки настройките, обаче, хората са безапелационни - не желаят предварителни избори. 40% споделят " не " на изключителния избор, а 35 на 100 по-скоро утвърждават концепцията за нови избори.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР