Всеки вот на недоверие към ГЕРБ е закъснял, заяви каза

...
Всеки вот на недоверие към ГЕРБ е закъснял, заяви каза
Коментари Харесай

Елена Йончева твърди, че всеки вот на недоверие към ГЕРБ е закъснял

" Всеки избор на съмнение към ГЕРБ е просрочен ", съобщи сподели представителят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Елена Йончева пред Българска национална телевизия. Тя разяснява, че всеки един българин, който е имал допир със опазването на здравето, знае какво е положението му. Йончева изясни, че лечебните заведения дължат над 600 млн. лева, като над 200 млн. се дължат на непознати застрахователи, вследствие на което, доста българи не могат да получат медицински услуги в чужбина.

" Много българи чакат за трансплантации, тъй като страната не се е разплатила. Погромът в опазването на здравето е голям ", разяснява Йончева. Тя напомни, че България е преди всичко в Европа по смъртност, преди всичко по детска смъртност, преди всичко по сърдечно-съдови болести и преди всичко по предотвратима смъртност.

Тя разясни, че 2/3 от хората имат стеснен достъп до опазването на здравето и това не е констатация на Българска социалистическа партия, а на държавното управление. " Трябва да си отговорим какво опазване на здравето желаеме. Дали желаеме то да е като в Латинска Америка, дали желаеме здравеопазване- каквото е в Африка, като това, в страните от Третия свят, или здравеопазване- каквото има в Европа ", означи Елена Йончева.

Тя разяснява, че към 50% от средствата за опазване на здравето се дават от джоба на българина, до момента в който в Европа цифрата е под 20%. " Това значи, че опазването на здравето в Европа е споделена отговорност- хората, които имат по- ниски приходи имат достъп до положително опазване на здравето, какъвто достъп имат хората с по- високи приходи ", разяснява Йончева. Тя изясни, че страната би трябвало да подсигурява правото на всеки един човек на опазване на здравето. " Погромът в опазването на здравето е всеобщ и няма отговор-защо, в случай, че средства има ", заключи Елена Йончева.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР