Всеки вариант на отопление на дома има своите предимства и

...
Всеки вариант на отопление на дома има своите предимства и
Коментари Харесай

Изборът на подходящ климатик за дома

Всеки вид на отопление на дома има своите преимущества и дефекти. Решението да се избере отопление с природен газ, с климатик, на дърва, на ток и други от време на време не е елементарно.
Някои комбинират парно и климатик, други  избират термопомпи или нещо друго. Въпреки че всеки си има своите желания, наклонността в последно време е отопление с съвременен климатик, стига изборът му да бъде задоволително осведомен и верен.
На какви преимущества може да се разчита при монтирането на климатик?
Климатикът е апарат, който е подобаващ за всички сезони, тъй като може да служи както за отопление, по този начин и за изстудяване на въздуха в пространства с друга площ и предопределение.
Основните типове климатици са инверторни и стандартни, като инверторните са по-икономични и работят по-безшумно.
Климатизацията на дома има следните преимущества:
- непорочност при приложимост и липса на огромни физически старания при потреблението на уреда;
- регулация на влажността на въздуха, което защищава дома от мухъл;
- автоматизиран надзор на температурата от дистанция;
- сензитивно по-ниски разноски за електрическа енергия най-много при последните модели за разлика от другите електроуреди;
- опция да се контролира температурата посредством смарт системи.
Какво включва верният избор на климатик?
Ако сте взели към този момент решение, че ще си закупите климатик, има няколко стъпки, които би трябвало да следвате преди окончателния си избор:
- величина на помещението;
Трябва да се реши какъв брой е висок таванът, има ли изолираност, какъв е типът на стъклопакета и на дограмата, защо е предопределено помещението и съществуване на други електроуреди. Според специалисти за всеки пространствен метър от помещението са нужни 0,05 kW за изстудяване и 0,06 kW за дейно отопление. Можете сами да си извършите изчисленията, само че по-добре е да потърсите експерт, който ще Ви спомага за верния избор на климатици за дома или офиса.
- вид на климатичната система;
Пазарът сега разполага с извънредно огромно многообразие от климатици за вашия дом. Можете да избирате сред инверторни и хиперинверторни системи, чието устройство включва вътрешно и външно тяло и са подобаващи за едно помещение.
За няколко пространства една мулти сплит система ще ви свърши чудесна работа, още повече, че тя се състои от едно външно и няколко вътрешни тела, които могат да се ръководят без значение едно от друго.
- равнище на шум;
Безшумен режим на работа имат както инверторните, по този начин и хиперинверторните климатици, само че въпреки всичко е добре да се намерения къде да се конфигурира външното тяло.
- филтриране на въздуха.
Съвременните модели климатици пречистват въздуха, като има и модели, които с спомагателни йонизатори обезвреждат всички микроорганизми, вируси и алергени в него. Можете да изберете и модел с екстра за снабдяване на свеж въздух извън, както и за контролиране на влажността му.
- опция за работа при рискови условия;
Сред климатиците, които обезпечават оптимален комфорт на отопление даже при -20°С външна температура, са хиперинверторните.
- таймер за стоп и старт;
Той е доста практична функционалност, тъй като обезпечава комфорт и икономисва енергийни разноски.
- равнище на енергийна успеваемост.
С най-високо равнище енергийна успеваемост към този момент водещи са хиперинверторните климатици, които са извънредно икономични.
Преди да си закупите климатик, се консултирайте със експерт. За ефикасната работа на климатика е значим и качественият му монтаж, тъй че единствено той може да ви помогне да вземете дефинитивно и вярно решение за най-подходящия климатик за вашия дом.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР