Всеки в автомобилната индустрия търси начин да се възползва от

...
Всеки в автомобилната индустрия търси начин да се възползва от
Коментари Харесай

BMW показа най-черния автомобил, произвеждан някога

Всеки в автомобилната промишленост търси метод да се възползва от възходящия интерес към и продажби на пикапи. В това число попадат именити марки като Ford, Lamborghini, Bentley, Rolls-Royce и даже Ferrari. Въпреки опитите на всички да основат нещо друго, остава мъчно да се откроят от тълпата. Германският авто производител BMW сътвори пикап, който освен не се откроява, а едвам се вижда.

На автомобилното ревю Frankfurt Motor Show през идващия месец в Германия, компанията ще показа еднократна версия на автомобила от трето потомство X6 SUV, който е затрупан напълно с веществото вантаблек, което има свойството да гълтам светлината, написа The Verge. То се създава от нишки на въглеродни нанотръби и е една от най-тъмните вещества.
 Снимка 440529
Източник:

За създаването на автомобила, BMW си партнира с компанията Surrey NanoSystems, която преди няколко години попада на материала вантаблек и го употребява, с цел да покрие една от версиите на X6 с нова формула, наречена VBX2.

Прилагането на формулата на веществото за Vantablack X6 в този момент е усъвършенствана. Автомобилът дава опция за минимално отражение на светлината, което го прави да наподобява " супер черен ", съгласно един от разработчиците от Surrey NanoSystems - Бен Дженсън.

По думите му до момента в който човешкото схващане може схване модела и очите да го видят след приучване, то на фотоси той съставлява просто двуизмерно неразбираемо очертание на SUV.
 Снимка 440526
Източник:

Очаква се Vantablack X6 да провокира неспокойствие и интерес на автомобилното ревю във Франкфурт, защото боята му е нещо, което сигурно би трябвало да се види. Един от дизайнерите на колата Хюсеин Ал-Аттар вижда опция вандеблек веществото да се употребява и за боядисването на последващи SUV коли.

" Собствениците на X6 са един от най-екстровертните ни и необятно скроени клиенти ", прибавя Аттар, като е сигурен, че такава смяна би им харесала.

Въпреки че е малко евентуално, в случай че BMW продължи да залага на ексцентричната формула за покритието на своите коли, те несъмнено ще се отличават от останалите.
 Снимка 440528
Източник:
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР