Всеки уважаващ себе си фен на Междузвездни войни е чувал

...
Всеки уважаващ себе си фен на Междузвездни войни е чувал
Коментари Харесай

Китайците атакуват, и Geely стъпва в Европа

Всеки уважаващ себе си почитател на „ Междузвездни войни ” е чувал фразата: Execute Order 66. Нищо чудно такава да са получили и всички огромни китайски автомобилни компании от държавното управление си, откакто в този момент излиза наяве, че следващата компания стъпва в Европа, освен това офанзивата стартира от Централна и Източна Европа, нещо извънредно до момента.

Става въпрос за Geely Automotive Group, която подсипа съглашение за стратегическо съдействие с унгарската Grand Automotive Central Europe, посредством която китайците ще стъпят в Европейски Съюз.

Основната активност на Grand Automotive Central Europe е вносът и дистрибуцията на Nissan в Унгария, Чехия и Словакия, написа carnewschina.com.

Стъпването на тези три пазара ще е първата стъпка на Geely в Европа. Продажбите на компактния ел. кросоувър Geometry C ще стартира през първата половина на 2023 година Електрическият модел е с мощ 200 к.с. и акумулатори с потенциал 53 и 70 kWh.

Между другото през уикенда писахме и за втората китайска компания, която стъпи на родния авто пазар. Става въпрос за Dongfeng, която продава кросоувъра IX5, 7-местния 580, баничарката Banitsa (няма шега) и електрическия автомобил Е3.

Повече за Е3 може да прочетете на новия авто уебсайт
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР