Всеки украински гражданин със статут у нас може да получава

...
Всеки украински гражданин със статут у нас може да получава
Коментари Харесай

Всеки украински гражданин със статут у нас ще може да получава по 40 лв. на ден

Всеки украински жител със статут у нас може да получава по 40 лв. дневно. Това сподели на брифинг пред публицисти в Министерски съвет представителят на кабинета Лена Бориславова, съобщи кореспондент на Sofia24.bg .

" По отношение на украинските жители, които са принудени да изоставен границите на Украйна и да бъдат имигранти, България се причислява към европейската протекция и поддръжка, която се дава под формата на пускане за първи път на ограниченията по Европейската инструкция за краткотрайна протекция, която ще разреши ускорено включване на тези украински жители в пазара на труда в Европа, в това число в Република България. Взехме решение да предоставим краткосрочна филантропична помощ от 3 месеца, която да се даде на жители от Украйна, влезнали на наша територия, които нямат дом, протекция и никакви средства за оцеляване. Тя ще бъде в размер до 40 лева дневно, в период от 3 месеца ", сподели Лена Бориславова.

С тази мярка ще бъде подкрепят и българският туристически бранш, който в създалата се обстановка може да чака отлив на туристи. Средства ще получат и хотели, и места за настаняване, решили да приютят украински бежанци, изясни тя.

В България има към 30 000 украински бежанци, които би трябвало да се записват със статут до 31 март, с цел да могат да получават помощта, посочи вицепремиерът Асен Василев.

Повече вижте във видеото:

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР