Всеки турист има списък с дестинации, които иска да посети.

...
Всеки турист има списък с дестинации, които иска да посети.
Коментари Харесай

Кои страни са най-лесни за посещение от чуждестранни туристи

Всеки екскурзиант има лист с дестинации, които желае да посети. Това обаче не всеки път е въпрос единствено на време, пари и предпочитание. Има страни, в които изискванията за приемане на виза са доста строги. Това безспорно е предизвикателство за феновете на завършения.

Има и страни, в които с цел да отидат, туристите не би трябвало да покриват кой знае какви критерии. Островите Кук, да вземем за пример, са място, което искащите могат да посетят единствено като обезпечат превоза си до такава степен. За разлика от доста други обекти, южнотихоокеанският архипелаг, ситуиран на 3200 километра северозападно от Нова Зеландия няма никакви условия към туристите, с цел да получат виза, написа Quartz.

През 2015 година обаче 61% от пътуващите е трябвало да покрият избрани критерии, с цел да могат да получат виза, това е безценен развой, който лишава доста време. Отказ са получили 32,5% от кандидатстващите за американска виза.

Все по-глобалният метод на живот е една от аргументите да се усилва броят на туристи, посещаващи други страни. Очаква се те да доближат до 1,8 милиарда души до 2030 година.

Снижаването на критериите за приемане е един от най-важните фактори за привличане на туристи, изключително за страните, които разчитат на туристическата промишленост. Според данни на Световната организация за туризъм три страни нямат никакви условия, с цел да позволен задгранични гости на територията си. И трите са островни страни, чиято стопанска система зависи от туризма.

Страни с по-строги условия за предоставяне на виза като Франция и Съединени американски щати имат мощни стопански системи, в които туризмът играе дребна роля. Такива страни желаят посредством строгите правила да засилят сигурността си и да управляват миграцията.

Класацията на Световната организация за туризъм подрежда 20 страни, в които визитата от задгранични туристи е най-лесно. Първи са Островите Кук, следвани от Микронезия и Ниуе, които са изцяло налични за гости. След тях се подреждат Доминика, Хаити, Еквадор, Федерация Сейнт Китс и Невис, Катар, Индонезия и Мавриций, чийто индикатори на допускане на туристи в тях се дефинират като 80-99 пункта от общо 100.

Третата категория страни, която влиза в класацията, е оценена с 70-79 пункта по отношение на това, какъв брой те са открити за гости. Някои от тях са Камбоджа, Самоа, Боливия и още няколко страни.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР