Всеки трябва да носи отговорност за това, което прави, казва

...
Всеки трябва да носи отговорност за това, което прави, казва
Коментари Харесай

Цацаров тактичен към съда, пуснал убиеца Полфрийман

Всеки би трябвало да носи отговорност за това, което прави, споделя той

Главният прокурор Сотир Цацаров се изрече във връзка предварителното освобождение на Джок Полфрийман. " От една страна най-лесно е да кажа, най-тактично, или най-дипломатично, че решенията на съда не се разясняват. В съответния случай обаче ще кажа, че всеки би трябвало да носи отговорност за това, което прави. Ако кажа още нещо, то ще е крещящо пренебрежение към съответния правосъден състав ", съобщи обвинител номер 1.

Австралиецът е излежал 12 години от наказването си за гибелта на студента Андрей Монов.

Решението на Апелативния съд да освободи австралиеца Джок Полфрийман раздруса обществото. Той беше наказан на 20 години затвор поради убийството на студента Андрей Монов в центъра на София през 2007 година. Джок Полфрийман ще излезе на независимост 6 години по-рано.

Многократно през годините австралиецът искаше да бъде освободен, поради положително държание зад решетките. Досега получаваше отводи.

Мотивите, с които в този момент съдът взема решение да го пусне, ще станат ясни до дни. Полфрийаман е наказан за това, че в края на декември 2007 година на площад „ Света Неделя ” влиза в спор с група младежи. След това се стига до пердах с нож. При конфликта умира 20-годишният Андрей Монов, а негов другар е ранен.

Съдиите са безапелационни, че австралиецът е нанесъл съдбовните рани съзнателно. Той твърди, че е работил при самозащита.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР