Всеки трябва да има под ръка обикновена игла. Може би

...
Всеки трябва да има под ръка обикновена игла. Може би
Коментари Харесай

Кой би предположил, че обикновена игла може да ви спаси от инсулт

Всеки би трябвало да има на разположение елементарна игла. Може би сте чували, че когато плувате, тя може да ви помогне при неприятно разбиране. Изтъкнат експерт по обичайната китайска медицина поучава, че е доста значимо да си носите в себе си елементарна игла или такава за инжекция. Няма да ви натежи да си я сложите в някоя чанта или в чекмеджето вкъщи.
Може би се питате за какво е значимо да имате иглата на разположение? Причината е, че при оказване на първа помощ на потърпевш от мозъчен удар човек, иглата се оказва решителен фактор. Понякога спасяването на човешки живот е във вашите ръце. При инсулт се получават разкъсвания на капилярите в мозъка. Ако сте покрай индивида и не знаете какво да вършиме, вие би трябвало да съумеете незабавно да реагирате и да го върнете към живота.
На първо време запазете хладнокръвие. Ако индивидът е получил инсулта и е паднал, не правете опити да го местите или движите. Защото по този метод можете да му спукате още капиляри и да ускорите без да желаете кръвоизлива му.
Поставете индивида в седнало състояние, в случай че това е допустимо. Вземете иглата от спринцовка или за тази за шиене и направете следното:
- Дезинфекцирайте по опция върха на иглата на огън - запалка, свещ или кибрит ще свършат работа. Пробийте с върха на иглата десетте пръста на ръцете му.
- Трябва да извършите убождането наоколо до нокътя, като няма тъкмо несъмнено място за това.
 Инсултът може да се избегне, ето по какъв начин Инсултът може да се избегне, ето по какъв начин
Високото кръвно налягане съставлява най-високия риск от инсулт, демонстрира проучване направено на 26 000 души от всички земни континент...
- Уверете се, че сте го уболи задоволително добре, че да му потече кръв от нараненото място.
- Ако въпреки всичко не тече никаква кръв, тогава е добре да стиснете с вашите ръце всеки негов пръст поотделно, до момента в който се отделят капки кръв.
- Когато намалее кръвоотока на пръстите, след минути получилия инсулт човек ще стартира да се съвзема.
- Ако видите деформиране на устата му или някакъв различен лицев конвулсия, хванете с две ръце ушите му и започнете деятелен масаж, като ги дърпате към вас. Щом почервенеят очевидно, това значи, че са се напълнили с кръв, което е задачата на задачата.
- Прободете с иглата по два пъти меката част на всяко ухо, до момента в който пусне капка кръв във всяка дупчица. Ако го извършите вярно, ще видите, че изкривяването към този момент се изправя, а индивидът стартира да идва на себе си.
 Да спасим живот: Съвет за първа помощ, който ще запомните (Видео) Да спасим живот: Съвет за първа помощ, който ще запомните (Видео)
Какво бихте създали, в случай че видите човек, изпаднал в безсъзнание? Ще предприемете ли дейности или ще изчакате някой различен? Мнозина си мис...
Ако извършите тези неща преди идването на колата за спешна помощ, можете да спасите човек от гибелта. Ако не го извършите, има риск от друсането в колата за спешна помощ и наместването в носилката на пациента капилярите в мозъка му да се раздерат и той да не оцелее.
Затова предварителната помощ с иглата е доста значима и има голямо значение. Но би трябвало да се уверите, че потърпевшият човек е пристигнал напълно в схващане и чак тогава е целесъобразно да го качите в колата за спешна помощ.
Ако видите, че индивидът желае да върви самичък и може да стои прав след процедурата с игла, вероятността да сте го избавили е голяма.
Благодарение на кръвопускането, вие сте съумели да му помогнете. Има късмет индивидът да се възвърне изцяло, да няма парализи и да си живее естествен живот.
Много е значимо да извършите процедурите с иглата незабавно откакто сте открили, че индивидът получава мозъчния удар. Първите минути са най-критичните, запомнете това.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР