Всеки трети жител на Германия с мигрантски корени (35%) изпитва

...
Всеки трети жител на Германия с мигрантски корени (35%) изпитва
Коментари Харесай

Всеки трети германец не иска да има за съседи мигранти

Всеки трети гражданин на Германия с мигрантски корени (35%) изпитва дискриминация при намирането на жилище.
До този извод стигнаха създателите на изследване, поръчано от Федералната работа за битка с дискриминирането, резултатите от което бяха оповестени в сряда. " Често едно извънредно (за германците – бел. ред.) име е задоволително, с цел да не бъдете поканени да огледате жилището или на диалог ",  разгласи ръководителят на ведомството Бернхард Франке пред изданията на медийната група Функе. Според него рекламите за жилища с ясно расистко наличие си остават нещо всекидневно, съобщи БГНЕС.
Според Франке се изискват допълнения към Общия закон на Федерална република Германия за равно отнасяне, забраняващи дискриминирането в тази област, както се прави във връзка с рекламите за търсене на личен състав.
Освен това проучванията демонстрират, че съвсем всеки трети немец (29%) би се чувствал дискомфортно, в случай че в прилежащ апартамент или къща се настани мигрант. Възможността за отдаване чартърен на жилище на мигрант провокира подозрения или терзания измежду 41 % от интервюираните. В същото време по-голямата част от германците (83%) признават, че дискриминирането при търсенето на жилища е постоянно срещана по отношение на чужденци или представители на избрани етнически групи. Осъзнаването на казуса и персоналните настройки постоянно се разминават, акцентират създателите на проучването.
В изследването са взели участие хиляда души над 16-годишна възраст, които приказват немски.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР