Всеки трети човек по света страда от някакъв вид алергии.

...
Всеки трети човек по света страда от някакъв вид алергии.
Коментари Харесай

Специалист обясни трябва ли да се ваксинират алергичните хора

Всеки трети човек по света страда от някакъв тип алергии. Това значи, че няма по какъв начин хората да не се опасяват от имунизациите.

Но към днешна дата, откакто са приложени над 9,53 милиарда дози ваксини против ковид и всеки ден се ползват по 35 млн. от тях, нещата наподобяват малко по-спокойно. Тежките реакции са доста по-редки, в сравнение с лекарите се притесняваха.

Няма никакви противопоказания за алергичните пациенти да бъдат имунизирани. Това съобщи пред Nova News доктор Шасине Вели, алерголог в УМБАЛ " Александровска ".



Тя добави, че тези пациенти, които имат някакви предварителни данни за медикаментозни алергии или към различен тип ваксини, е желателно да бъдат съветвани. По думите ѝ рискът за тях е обмислен, при положение когато имунизацията се сложи по верния метод.

Още преди да стартира имунизацията, лекарите са подготвили явен логаритъм, по който да бъде преценен риска при другите групи пациенти и да е ясно по какъв начин ще се тестват за вероятни алергии и по какъв начин ще се имунизират. Специалист сподели кой е заплашен от тежка алергична реакция от имунизацията против ковид на Pfizer/BioNTech

Консултацията се случва с авансово записване, след което се прави тестване, което не съставлява никаква заплаха за пациента.
Ваксина против ковид и алергични реакции - лекарски препоръки
Внимателно би трябвало да се подхожда при пациенти с история на тежки систематични алергични реакции, анафилактични шокове при банкет на лекарств...
Прочети повече
Д-р Вели добави, че алергологът би трябвало изключително в детайли да разпита пациента за предходните истории на алергични прояви, за необяснени реакции. Следва нов тест и решение по какъв начин да се приложи имунизацията. " Подходът е самостоятелен при всеки пациент ", уточни лекарят.

При случаи, когато хора са получили някаква алергична реакция при слагане на първа доза ваксина против Covid-19, слагането на втора доза би трябвало да е следен развой и да се избере минимално рисков миг, разяснява още доктор Вели. Експертни рекомендации: Кой да се имунизира против ковид, в случай че страда от избрана болест

" Няма нито пациент, който да е алергичен към всички ваксини. Винаги има избор за избран тип ваксина и метода, по който да се направи. В България разполагаме с няколко типа ваксини и не мисля, че има за какво пациентите да се тормозят ", изясни тя.

Алергологът посъветва всички, които имат терзания, да се към експерт.

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР