Всеки трети българин ще изчака с поставянето на ваксина срещу

...
Всеки трети българин ще изчака с поставянето на ваксина срещу
Коментари Харесай

Ново проучване: ГЕРБ с близо 8% пред БСП, Слави остава извън парламента

 Всеки трети българин ще изчака с слагането на ваксина против Covid-19 (когато тя бъде достъпна) до момента в който се увери в резултата й и неналичието на странични резултати. 12% от сънародниците ни пък въобще не имат вяра в съществуването на новия ковид. Това демонстрират резултатите от изследване на " Барометър България “, осъществено в края на ноември. 

Одобрявате ли прекратяването на присъственото образование в учебните заведения?

39% от интервюираните поддържат концепцията за отдалечено образование до преодоляване на разпространяването на COVID-19. За напълно присъствено образование са 19,5%, а 26,2% поддържат компромисен вид, при който учениците от начален стадий ще останат в учебните заведения. 15,3% от интервюираните нямат мнение по въпроса. 

За затваряне на учебните заведения са по-възрастните, които по принцип са в по-рискови групи или са по-загрижени за своето и здравето на околните си. По-младите интервюирани, които с изключение на здравните, регистрират и просветителните последици за децата и икономическите за родителите, принудени да останат у дома, са или изрично срещу прекратяване на присъственото образование, или са склонни на компромис с отдалечено образование единствено на горните стадии, разясняват създателите на проучването.

Ще се ваксинирате ли непринудено против COVID-19?

Едва 22% от запитаните са безапелационни, че ще сложат ваксина, до момента в който 32,9% избират да изчакат, до момента в който се уверят в резултата й и неналичието на странични резултати. 28,9% биха се отказали поради боязън от самата ваксина. 12,2% пък въобще отхвърлят съществуването на ковид. Много дребен е делът на тези, които нямат мнение – единствено 4%.

Причините за разнопосочните отзиви евентуално са в неналичието на информация за резултатите от имунизациите на този ранен стадий.

Ако през днешния ден се организират парламентарни избори, за коя политическа мощ бихте дали своят вот?

В края на ноември и на ръба на затягащи се противоепидемични ограничения утвърждението към ГЕРБ не търпи забележителна динамичност и партията остава водеща политическа мощ (20,1%).

Българска социалистическа партия остават на второ място с 12,5%, като разчитат на поддръжката най-вече на твърдия си електорат, а опитите им да блокират работата на Народното събрание и приемането на бюджета за идната година, като не влизат в пленарната зала, не им печели утвърждение и не притегля нови гласоподаватели.

Движение за права и свободи събират 7,9% със своя обичаен електорат.

Твърдата и ясна позиция за отстояване на българщината в Македония укрепи позициите на Вътрешна македонска революционна организация. Освен обичайно твърдото си изборно ядро Патриотите получават и поддръжката на периферни гласоподаватели и по този метод стават конкурент на Движение за права и свободи за третото място.

Заявка да гласоподават за Оперативна програма дават 7,6% от гласоподавателите. Да не забравяме, че на  президентските избори за ръководителя на партията гласоподаваха 15% или към 600 000 гласоподаватели.

Партията на Слави Трифонов " ИТН “ задържа равнищата си на утвърждение без смяна, същото се отнася и за Демократична България, които остават в границите на твърдия си електорат от десни гласоподаватели от огромни градове.

30,9% декларират, че няма да гласоподават, а 9,1% от интервюираните се двоумят.

Проучването е извършено в интервала 24-29.11.2020 година, със лично финансиране, измежду 847 души на възраст над 18 година, посредством телефонни изявленията, по методика " Стратифицирана квотна извадка по признаците възраст и пол ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР