Всеки трети българин планира да почива това лято. Това показва

...
Всеки трети българин планира да почива това лято. Това показва
Коментари Харесай

Всеки трети българин планира почивка това лято

Всеки трети българин възнамерява да почива това лято. Това демонстрира изследване на организация " Тренд ", направено по поръчка на " 24 часа ".

Над 1,6 млн. от сънародниците ни не имат намерение да се лишат от това наслаждение, като измежду планиращите отмора са главно младите и живеещите в София.

Спрямо 2019 година се регистрира спад в каузи на българите, планиращи отмора. Всеки десети към момента не е решил дали това лято ще почива.

Както и предходната година като съществена причина измежду непланиращите отмора се показва неналичието на финансови благоприятни условия, а едвам 12% от непланиращите отмора споделят, че се тормозят поради пандемията от ковид.
 Снимка 483979
Източник:

53% от планиращите отмора това лято ще изберат българското Черноморие. Спрямо данните от предходната година дяловете са съвсем идентични - тогава този избор са създали 54% от сънародниците ни.

Отчита се растеж на искащите да почиват на планина (21%) по отношение на миналата година - 16%, което се допуска и от засилената тревога на обществото около пандемичната обстановка, насочваща ги към избор за отмора на чист въздух и измежду открити пространства.

Всеки пети декларира, че ще почива в чужбина. В това отношение се регистрира спад по отношение на миналата година, когато такива проекти са имали 32% он интервюираните. Предполага се, че това се дължи на терзанията в обществото ни от пандемията от ковид.
 Снимка 483980
Източник:

Въпреки спада измежду планиращите отмора в чужбина, Гърция продължава да е най-предпочитаната задгранична дестинация за отмора от българите.

Цената на нощувките (22%) и самият курорт (20%) не престават да са водещите критерии, които образуват избора за място за отмора. Спрямо 2019 година се регистрира повишение на значимостта на фактори като тишина и успокоение.

Относно настройките на българите да посещават обществени места близо половината (47%) от интервюираните споделят терзания да почиват в чужбина поради пандемията , до момента в който 40% не се тормозят.
 Снимка 483981
Източник:

53% не се тормозят да посещават места с доста хора. Близо две трети (62%) не се тормозят да отидат на ресторант или кафе, по отношение на 31%, споделящи такива терзания.

55% от запитаните нямат терзание да вървят на плаж в подтекста на пандемията.
 Снимка 483982
Източник:

Проучването демонстрира, че младите в най-малка степен споделят сходни терзания, до момента в който по-възрастните се тормозят повече.

30% от сънародниците ни са на мнение, че през последните години България става по-добро място за летен туризъм . На противоположното мнение са 18%, а 21% не виждат смяна в последните години.
 Снимка 483983
Източник:
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР