Всеки трети българин не може да плаща сметките си навреме.

...
Всеки трети българин не може да плаща сметките си навреме.
Коментари Харесай

Евростат: Всеки трети българин не може да плаща сметките си навреме

Всеки трети българин не може да заплаща сметките си в точния момент. Данните са на Евростат, а ето и точният процент- 30.1 на 100 от българите имат усложнения.
Най-често проблемите са свързани с заплащането на битовите сметки като отопление, електричество, вода, телефон и газ. Къде обаче се нареждаме на картата на Европа. По този индикатор България заема второто място, като по-трудно се оправят единствено гърците. В прилежаща Румъния, да вземем за пример, процентът е към 14 на 100. На противоположния полюс са Чехия и Нидерландия, където закъсненията са минимални.
„ Хората би трябвало да познаваме разноските си. За задачата е добре да ги записваме, дали в мобилно приложение на телефона, дали в excel-ска таблица, даже и в най-обикновен тефтер”, разяснява финансовият съветник Светослав Ковачев.
„ Те са разнообразни – за този месец: 60 лв. за ток дадох, 34 лв. за кабелната, за GSM-а и за домашния телефон, а за медикаменти – не ще запитване, към 60 лв.. И в този момент – в случай че не са ми децата да дадат някой лев - бабичката фалит”, показа Павлинка.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР