Всеки стопанин на куче знае, че те са едни от

...
Всеки стопанин на куче знае, че те са едни от
Коментари Харесай

Защо кучето ви следва навсякъде

Всеки собственик на куче знае, че те са едни от най-верните приятели, които може да отглеждаме в домашни условия, а любовта им няма граници. Кучетата нормално ни следват на всички места. Където и да отидем, нашите четириноги другари наложително идват с нас. Вероятно сте забелязали това, може да наподобява малко необичайно, когато кучето ви даже желае да бъде при вас, когато сте в тоалетната.

Каква обаче, е причина за това? Сайтът Bright Side разказва няколко вероятни аргументи, които могат да стоят в основата на това, кучетата да ни следват неразделно и на всички места.

Кучетата са обществени

Кучетата са обществени, а когато останат сами, може да стартират да се усещат нещастни или уязвими.Те се нуждаят от непрекъснат контакт с другите към тях, ето за какво те обичат да се хранят, да играят и да спят дружно с вас. Така че, когато имате потребност от малко усамотение в тоалетната, те не го схващат. Всъщност мислят, че ви вършат услуга, като ви вършат компания, пишат от Bright Side.
Снимки: shutterstock  Защо кучето ви следва на всички места
Кучето ви пази

Вашето куче може да мисли, че няма да можете да се отбраните, когато това се наложи, и то ще желае да ви избави. И когато кучетата чуят шумове зад затворена врата и не могат да видят какво се случва там, те може да се тормозят, че стопанинът им може да е в заплаха.

Кучето ви може да приема, че пропуща нещо

Домашните любимци също възприемат къщата ви за своя територия. Така че, когато нещо се случва в някоя от стаите, те просто са любопитни и желаят да бъдат част от това, което става. Освен това животът на множеството кучета не е толкоз трогателен и може да им е скучно, до момента в който чакат да се върнете от работа или разходка. Необичайната активност буди интерес в тях.
Снимки: shutterstock  Защо кучето ви следва на всички места
Кучетата усещат, когато стопаните им не се усещат добре

Повечето кучета усещат, когато сте тъжни или не се чувствате добре, да вземем за пример имате проблеми със стомаха и се постанова да посетите тоалетната. Те са интуитивни и могат да разпознават страстите ви по езика на тялото и благодарение на обонянието си. Когато осъзнаят, че нещо не е наред с вас, те нормално ще се опитат да ви утешат допустимо най-добре и да ви предпазят.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР