Всеки собственик на предприятие има право да реши дали да

...
Всеки собственик на предприятие има право да реши дали да
Коментари Харесай

Цветан Симеонов, БТПП: Държавата има право да разполага с печалбите на предприятията, които притежава

Всеки притежател на дружество има право да реши дали да се възползва от облагата или да реинвестира. Държавата има право да разполага с облагите на предприятията, които има. Запазването на обезщетенията основава сигурност за бизнеса, това е работеща скица. Това сподели Цветан Симеонов от БТПП в ефира на NOVA. 

Той дефинира като неприемливо изземване от частна компания. " Правим пазарна стопанска система и с облагата на предприятията може да се разпорежда единствено притежателят. Радваме се, че предложенията в бюджета не включват промени в данъчната политика при желанието ни да сътворяваме сигурност в икономическата среда. Не се обрисува огромен растеж в задлъжеността на страната в съответствие с Брутният вътрешен продукт ", съобщи той. 

Симеонов прикани банките да понижат таксите си при по-ниски стойности на банков превод. " Ако могат и да ги отстранен за сметка на по-големите преводи, би било добре. В БТПП преди повече от 10 години взехме решение над 5000 лв. превод да става по банков път ", уточни той. И добави, че на годишна база инфлацията се чака да е под 6%, само че може и да по-малко.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР