Всеки собственик на куче се е сблъсквал с конфузната ситуация

...
Всеки собственик на куче се е сблъсквал с конфузната ситуация
Коментари Харесай

Кучетата могат да надушват лоши хора

Всеки притежател на куче се е сблъсквал с конфузната обстановка да срещне човек, който без явни дейности предизвика джавкам на кучето. За тази реакция има причина и тя е, че кучетата могат да надушват неприятните хора.

Рядко си даваме сметка какво съставлява кучешкият нос в реалност. Докато ние, индивидите, имаме едвам към 6 милиона рецептори за миризма, четириногите ни приятели разполагат с към 300 милиона. Респективно, и частта в мозъка им, отговаряща за обонянието, е 40 пъти по-голяма от нашата.

Доказано е, че кучетата могат да усещат посредством носа си фини промени в химичния баланс на тялото на хората. По същия метод те могат да предизвестяват за развиването на рак, промени в кръвната захар и да усещат промени в настроението.

Така най-хубавият другар на индивида разпознава и неприятните човеци всред положителните. Когато сме в несъмнено прочувствено положение - благополучие, яд, горест и така нататък - кучето надушва химикалите, които мозъка ни секретира, и разпознава невидими за човешкото око черти от характера.

Затова идващия път, когато косматият ни другар се разлае сякаш без причина против някой наш прочут, можем умерено да се доверим на преценката му и да стоим настрани от дадения човек. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР