Всеки собственик на автомобил редовно си прави сметката за разходите за

...
Всеки собственик на автомобил редовно си
прави сметката за разходите за
Коментари Харесай

Наистина икономично - 100 км за 1 долар! - видео

Всеки притежател на автомобил постоянно си прави сметката за разноските за гориво. И в множеството случаи вероятно не е удовлетворен, но се помирява, изключително когато е в рамките на обещаното от производителя на колата му. Някои даже напряко се фукат колко малко им харчи колата.

Естествено, притежателите на електромобили не могат да се нахвалят колко малко им “харчи ” машината. Но и при тях нещата са относителни. Автомобилът с име Violet, обаче, може с право да се хвали с ниския си “разход ” на гориво и с това какъв брой коства с него изминаването на 100 км път.

Машината е създадена от група австралийски студенти от университета на Нов Южен Уелс. Името му си е пристигнало само заради виолетовите акценти на купето му. Дизайнът на колата е изцяло зависещ на функционалноста й. Силуетът е доста нисък и доста аеродинамичен. Но секретът в автомобила в действителност е изложен на показ – слънчеви кетки покриващи съвсем изцяло повърхноста на купето.



Тези кафези създават електрическа енергия, която се съхранява в акумулаторите на колата. Капацитетът им не се оповестява, както и мощноста на тяговия електромотор. По време на тестовете виолетовият автомобил е минал 4100 км. Основният разход е бил за първоначално зареждане на акумулатора му – $50. За всеки 600 км пробег електромобилът разходва 20-24 кВтч, което е съвсем пет пъти по-малко от потреблението на Tesla Model 3.

Пробегът изработен от Violet ще бъде записан в Книгата на върховете Гинес. Всъщност това е бил третият опит за изминаване на разстоянието, тъй като първите два не са завършвали поради повреди и проблеми с акумулатора.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР