Всеки собственик на апартамент в сграда в режим на етажна

...
Всеки собственик на апартамент в сграда в режим на етажна
Коментари Харесай

Съдът на ЕС: Българите не може да не плащат за общи части, щом в блока има парно

Всеки притежател на апартамент в постройка в режим на етажна благосъстоятелност е задължен да взе участие в разноските за отопление на общите елементи. Правото на Европейски Съюз позволява национална правна уредба, която планува това.

``
реклама

Такова е огласеното през днешния ден решение на Съда на Европейския съюз по две каузи, заяви БНР. Те са на " ЕВН България Топлофикация " надлежно против Николина Стефанова Димитрова и Митю Симеонов Димитров.

В делата Съдът преглежда съвместимостта с правото на Европейски Съюз на национална правна уредба в региона на топлоснабдяването.

Магистратите одобряват, че директивите за правата на потребителите и за нелоялните търговски практики позволяват национална правна уредба, която задължава притежателите на апартамент в постройка -  етажна благосъстоятелност, присъединена към система за централно отопление, да вземат участие в разноските за топлинна сила за общите елементи на постройката и за сградната апаратура.

Те могат да бъдат задължени да платят, макар че самостоятелно не са поръчвали доставката на отопление и не са го употребявали в своя апартамент.

Подадените от " ЕВН Топлофикация България " искове са против притежатели на парцели в здания в режим на етажна благосъстоятелност. От ответниците се желае да платят сметките си за топлинна сила за сградната апаратура и общите елементи, което те отхвърлят да създадат.

Николина Димитрова и Митю Димитров акцентират, че въпреки постройката им да е топлоснабдена от система за централно отопление въз основа на контракт за доставка, подписан сред етажната благосъстоятелност и доставчика, самите те не са давали самостоятелно единодушие да получават централно отопление и не го употребяват в своя апартамент.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР