Всеки собственик на апартамент в сграда в режим на етажна

...
Всеки собственик на апартамент в сграда в режим на етажна
Коментари Харесай

Съдът на ЕС бетонира включването на общите части в сметката за парно

Всеки притежател на апартамент в постройка в режим на етажна благосъстоятелност е задължен да взе участие в разноските за отопление на общите елементи. Правото на Европейски Съюз позволява национална правна уредба, която планува това. Това гласи огласено през днешния ден решение на Съда на Европейския съюз по две каузи, водени от " ЕВН България Топлофикация " против двама клиенти, заяви БНР.

Медиата разяснява, че в делата Съдът преглежда съвместимостта с правото на Европейски Съюз на национална правна уредба в региона на топлоснабдяването.

Магистратите одобряват, че директивите за правата на потребителите и за нелоялните търговски практики позволяват национална правна уредба, която задължава притежателите на апартамент в постройка - етажна благосъстоятелност, присъединена към система за централно отопление, да вземат участие в разноските за топлинна сила за общите елементи на постройката и за сградната апаратура.

Те могат да бъдат задължени да платят, макар че самостоятелно не са поръчвали доставката на отопление и не са го употребявали в своя апартамент.

Подадените от " ЕВН Топлофикация България " искове са против притежатели на парцели в здания в режим на етажна благосъстоятелност. От ответниците се желае да платят сметките си за топлинна сила за сградната апаратура и общите елементи, което те отхвърлят да създадат.

Николина Димитрова и Митю Димитров акцентират, че въпреки постройката им да е топлоснабдена от система за централно отопление въз основа на контракт за доставка, подписан сред етажната благосъстоятелност и доставчика, самите те не са давали самостоятелно единодушие да получават централно отопление и не го употребяват в своя апартамент.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР