Всеки следващ мач ми е за световна титла и е

...
Всеки следващ мач ми е за световна титла и е
Коментари Харесай

Кубрат Пулев: В първата половина на 2020 г. трябва да се бия за световната титла

Всеки идващ мач ми е за международна купа и е решителен за мен ", сподели Кубрат Пулев във връзка идния си пердах с американеца Райдел Букър на 9 ноември. Преди ден противникът на българския боксьор беше заменен, а Пулев открои значимостта на дуела му.

" Този мач е извънредно значим, тъй като в случай че изгубя, няма да има мач за международна купа. Смятам, че в първата половина на идната година мач за международната купа би трябвало да има. Засега съм съсредоточен единствено върху идващия противник, ще изляза 100% за победа, с цел да мога да изкача предпоследното ходило ", сподели Пулев в ефира на Българска национална телевизия.

Пулев е формален кандидат за пояса на Международната боксова федерация (IBF), който е притежение на Анди Руис. Американецът с мексикански корени ще се боксира с Антъни Джошуа в мач-реванш през декември, а спечелилият от дуела ще би трябвало да пази пояса против Пулев.

Новият противник на Пулев е на 38 години, като има 26 победи (13 нокаута) и две загуби на професионалния кръг. Първоначално българинът трябваше да се бие с Марк де Мори от Австралия.

" Не знам доста за него. Знам, че е добър боксьор, има добър връх на професионалния кръг и никой не е за подценяване. Няколко боксьори отхвърлиха, само че това е противникът, който ще излезе против мен и ще играем на 9 ноември ", сподели Пулев.

" Нямах визия, че е лежал в пандиза, само че това не играе роля на кръга. Може и това да му е помогнало да е по-съхранен ", пошегува се Пулев и разяснява външния тип на своя противник. " Не мисля, че външният тип е значим, това не е културизъм. Важно е да издържаш един пердах ".

" Чувствам се съвършено, всичко е супер. Имам доста повече сила от мои съотборници, здрав съм и това е най-важното. "

Българският боксьор не се е бил от март, когато победи румънеца Богдан Дину. В дуела Пулев получи тежка аркада, а след срещата целуна репортерката Дженифър Равало (Джени Суши), което докара до наказване от Атлетическата комисия на Калиформия.

" Добре, че това стана, тъй като знаехте, че имах аркада. Трябваше време да се възстановя, тъй като при още един удар може да се отвори още веднъж. Сега обаче с комисията сме окей, имам право да играя ", сподели Пулев.

През лятото Пулев трябваше да посети учебен курс за половото принуждение.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР