Всеки ще слуша много внимателно другия и ще се види,

...
Всеки ще слуша много внимателно другия и ще се види,
Коментари Харесай

Митева: Има голямо желание за връщане на политическото номадство

Всеки ще слуша доста деликатно другия и ще се види, че всеки глас в Народното събрание е доста скъп. Тогава ми се коства, че няма да можем да одобряваме актове, които не желаем, които считаме, че не са честни и конституционно несъобразни. В момента съм облекчена, че няма да гласоподавам по този начин, както ми кажат - съвестта ми ще е чиста и ще гласоподавам по този начин, както считам, че би трябвало да се гласоподава. Това съобщи депутатът Ива Митева от " ИТН " пред публицисти преди началото на дебатите за вота на съмнение.

" През целия уикенд сътрудниците са засипвани от СМС-и, само че мисля, че ще устоят. Всеки би трябвало да гласоподава по съвест. Не може с напън да се ръководи. Отделно това демонстрира, че има огромно предпочитание за връщане на политическото номадство . Знаете, че през 2009 година то беше анулирано и то под публичен напън. Смятам, че беше огромна неточност това капсулиране на министерствата. Ако вотът мине, каквото и решение да се вземе за различен кабинет, мисля, че това ще е по-добре за българските жители ", разяснява още Митева.

Обажданията към този момент са през други, трети хора, разяснява Митева изнесената информация от ръководителя на ПГ на Има Такъв Народ Тошко Йорданов, че министър председателят Кирил Петков е опитвал да се убеждава техни депутати през други хора, откакто депутатите от Има Такъв Народ са спрели да му подвигат.

" Много по-лесно е да си президент и доста по-лесно е да си министър-председател. Председателят на Народното събрание (отстранения Никола Минчев - бел. ред.) сбърка, че в действителност не реши политическата конюнктура и в този миг, когато трябваше прецизно да извърши правилника - той го наруши ", уточни още Митева.

На въпрос за политическото ѝ бъдеще и дали ще се кандидатира за ръководител на Народно събрание, тя уточни, че ще продължи да гласоподава по съвест и уточни, че единственото ѝ гласоподаване, което не е било по съвест, е било за избора на ръководител на Комисията по енергийно и водно контролиране (КЕВР).

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР