Всеки шофьор иска да пести гориво, докато пътува, особено сега,

...
Всеки шофьор иска да пести гориво, докато пътува, особено сега,
Коментари Харесай

Вижте няколко трика, с които колата ви ще пести гориво

Всеки водач желае да пести гориво, до момента в който пътува, изключително в този момент, когато цените на бензина са повишават непрестанно. Затова ви предлагаме да се запознаете с някои препоръки на специалисти, които оказват помощ на водачите доста да понижат разхода на гориво в автомобила си.

Ако колата ви не е със саморегулиращи се клапани, наложително регулирайте топлинните хлабини на клапаните, които оказват доста въздействие върху разхода на гориво.

Износването на дисковете на съединителя води до превъртане по време на шофиране. Това най-осезателно при нанагорнище. Колкото повече превъртане, толкоз по-голям е разходът на гориво.

Неправилната конфигурация на запалването на горивната примес води до по-висок разход на гориво. Ако този развой не работи вярно, ще се появи така наречен експлозия и моторът ще харчи и ще се износва повече.

Лошите спирачки също въздействат на разхода на гориво. " Залепващи " накладки затрудняват ускорението на автомобила и моторът би трябвало да изразходва повече гориво, с цел да доближи избрана скорост.

Основната характерност на маслото е вискозитетът, написа fakti.bg. Маслата с висок вискозитет не са подобаващи за ниски температури. При такива условия моторът се затруднява и изразходва повече гориво.

Напомпването на гумата с 0,2 атмосфери над предписанието не се отразява на сцеплението и понижава разхода на гориво, само че пък въпреки това усилва износването на окачването. По-ниското налягане пък води до нараснал разход на гориво. Ето за какво тук би трябвало да поддържате баланс и да следите естественото налягане в гумите.

И най-после, в случай че интензивно натискате педала на газта, тогава не може да става дума за никакви спестявания. Затова се пробвайте да шофирате в сдържан оборотен диапазон. В множеството случаи оборотомерът би трябвало да демонстрира към 2000 об/мин.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР