Всеки сезон има своите особености. В момента ситуацията е такава

...
Всеки сезон има своите особености. В момента ситуацията е такава
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев: Използвайте репеленти срещу комарите

„ Всеки сезон има своите особености. В момента обстановката е такава - Западнонилската тресчица е най-актуална, тъй като когато стане инфектиране на мозъка от такова захапване, смъртността е висока. Комарите – това са насекомите, пренасящи този вирус ", разяснява в студиото на „ Събуди се ” по Нова телевизия шефът на центъра по заразни и паразитни заболявания проф. Тодор Кантарджиев.
" Вирусът на Западнонилската тресчица за първи път е потвърден в Африка. Нашенските комари хапят след 18 часа и хапят през нощта. Хората да се опитат да не позволяват комари в спалнята, да не вървят тук-там с комари и да изпозват репеленти - по облеклата, по кожата. Важно е да се каже, че с не всяко захапване се заразяваш ”, безапелационен бе проф. Кантарджиев.
Проблемите с кърлежите и това, че те са преносители на лаймска болест не престават да вълнуват хората. „ Лаймската болест е една от 10 инфекции. Най-важното е, когато те ухапе кърлеж в града, в парка, след връщане от гробища - със свалянето на кърлежа не би трябвало да се бие тетанус. 10,2 пъти понижава вероятността да се разболееш, с добра предварителна защита ”, добави професорът.
Той успокои хората и във връзка информациите, че случаите на морбили се усилват. „ Само не се плашете! Морбили – това е една детска зараза. Проблемът е когато заболеят деца до 1- годишна възраст, след 10-тина година могат да се появят неврологични затруднения. По информация от тази заран, записаните случаи от февруари до в този момент са 997 ”, уточни шефът на центъра по заразни и паразитни заболявания.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР