Всеки се опитва да се справи различно със стреса -

...
Всеки се опитва да се справи различно със стреса -
Коментари Харесай

Тези два начина за борба със стреса повече вредят, отколкото помагат

Всеки се пробва да се оправи друго със напрежението - някои хора медитират, други спортуват, трети се отдават на занимания. Има обаче и две неща, които мнозина от нас вършат неумишлено, с цел да облекчат напрежението, и които в действителност повече вредят, в сравнение с оказват помощ. Става дума за прекомерното премисляне и фантазирането за разрешаване на казуса, открило е проучване, представено от Psy Blog.

По-добри тактики са репетирането на проект за деяние и анализирането на казуса.

В проучването са взели участие 43 души на възраст над 60 години, които е трябвало да наблюдават всекидневните си действия, стресови фактори и възприятията си в продължение на осем дни.

Хората били питани всеки ден дали чакат стресиращи събития на идващия ден и по какъв начин възнамеряват да се оправят с тях. Въпреки че употребявали всевъзможни тактики за справяне, две от тях са имали изключително негативен резултат.

Един от тях е свързван с настояването за решение на казуса, без предприемане на съответни стъпки по въпроса, а другото е фантазията, че казусът някак ще се позволи самичък.

Според учените, провели проучването, върху тези резултати би трябвало да стъпят идващите опити за намиране на средства за битка със напрежението.

Източник: еxpert.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР